ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Vejetaryen Yemekleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=555929)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:14 AM

Vejetaryen Yemekleri
 
Cevizli Patlıcan Banduması

Malzeme

500 gr. patlıcan (Kalın kemer)
1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış)
1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış)
1 çay kaşığı kekik
½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)
½ bağ nane (İnce kıyılmış)
2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış)
150 gr. tulum peyniri
3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un
4 adet yumurta
1 su bardağı İçim Süt
Tuz

Hazırlanışı

• Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin.
• Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun.
• Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın.

İç Malzemenin Hazırlanışı :

• Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın.
• İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın.
• Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın.

Pişme Hazırlığı :

• Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın.
• Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın. Alt üst ederek kızartın.
• Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin.
• Arzu etliğiniz şekilde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.