![]() |
Vejetaryen Yemekleri
Cevizli Patlıcan Banduması
Malzeme 500 gr. patlıcan (Kalın kemer) 1 su bardağı Bizim Ayçiçek Yağı 1,5 su bardağı ceviz içi (Kıyılmış) 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 çay kaşığı fesleğen (İnce kıyılmış) 1 çay kaşığı kekik ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) ½ bağ nane (İnce kıyılmış) 2 yaprak adaçayı (İnce kıyılmış) 150 gr. tulum peyniri 3 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 4 adet yumurta 1 su bardağı İçim Süt Tuz Hazırlanışı • Patlıcanların kabuğunu soyun ve bir santim kalınlığında çapraz olarak kesin. • Uç kısımlarını kopartmadan, ortasından bir daha kesin ve bir kaba koyun. • Üzerine tuz ve su serpiştirip 15 dakika beklettikten sonra yıkayıp sıkarak, başka bir kaba çıkarın. İç Malzemenin Hazırlanışı : • Tava içinde kızdırdığınız 4 çorba kaşığı yağda soğanı biraz yumuşatın. • İçine ceviz içini ve tüm baharatları ilave edip karıştırın. • Tulum peynirini koyup, bir karışımdan sonra ateşten alın. Pişme Hazırlığı : • Çukur bir kap içinde 1 çorba kaşığı unu, sütlü yumurtayı ve tuzu çırpma teli ile karıştırın. • Patlıcanları tek tek elinize alıp iki dilimin arasını ceviz büyüklüğünde iç malzeme ile doldurarak kapatın ve önce una, sonra yumurtaya batırıp tava içinde kızgın yağa yatırın. Alt üst ederek kızartın. • Çıkardıktan sonra fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine dizin. • Arzu etliğiniz şekilde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.