ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Hindistan Cevizli Adana Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=555894)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:19 AM

Hindistan Cevizli Adana Tatlısı
 
Malzemeler :
2,5 su b. un
2 su b. su
50 gr margarin
3 veya 4 yumurta
1 tatlı k. tozşeker
1 çay k. tuz
1 çorba k. irmik
1 çorba k. hindistan cevizi
1 çorba k. nişasta

Şerbeti için:

3,5 su b. tozşeker
2,5 su b. su
1 dilim limon


Üzeri için:
hindistan cevizi
kızartmak için:
sıvıyağ


Hazırlanışı :
Tencereye suyu ve margarini alıp kaynatın. İçine tuzu ve şekeri de ekleyin.Daha
sonra üzerine unu alıp tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Hamur toplanınca altını kapatıp soğumaya
bırakın. Soğuyunca tek tek yumurtaları kırarak karıştırın. En son nişastayı,irmiği ve hindistan cevizini ekleyin.
Hamur hazırlanınca krema torbasına doldurun.Elinizi sıvıyağ ile yağlayın.Elinizin içine torba ile hamuru halka
şeklinde sıkıp soğuk yağa atın. Tavanız dolunca altını yakıp tatlılarınız altın sarısı olana dek kızartın.Daha önceden
hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atıp 5 dakika şerbeti emmesini sağlayın.

Daha sonra yumuşamasına fırsat vermeden içinden çıkartıp üzerine hindistan cevizi serperek ılık servis yapın. Tatlımız bir müddet sonra yumuşayacağı için hemen tüketilmesini tavsiye ediyoruz. uzun zaman akıldan ve damaktan çıkmayacak bir lezzet..İkinci kez tatlıyı kızartmak istedigimiz zaman yağı soğutup kullanmak gerekecek..


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.