ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Amonyaklı Pasta &Amp; Coq Guxel...! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=555792)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:36 AM

Amonyaklı Pasta &Amp; Coq Guxel...!
 
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı margarin (eritilecek)
1 çay bardağı şeker
1 tepeleme çorba kaşığı toz pastacı amonyağı
un
hazırlanması:

Malzemeleri kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. 6 eşit parçaya bölerek buzdolabında 10 dk. dinlendirin.
Her bezeyi merdaneyle ince olarak açılacak. (24 yada 26 cm kadar)
Fırın tepsisini yağlamadan 6 adet hamuru teker teker 170 derecede pişir.
Pastanın yüzü hafif toz pembe olunca alıyorum. Pastalar amonyaktan dolayı fırını açınca gözleriniz yanabilir endişelenmeyin bisküvi kıvamında oluyor

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.