![]() |
Pirinçli Dondurma : )
Malzemeler:
1/4 su bardağı (50 g) dolusu kırık pirinç 1 tatlı kaşığı vanilya 1 çay kaşığı tarçın 3 yemek kaşığı (45 g) tozşeker 2,5 su bardağı (600 ml) süt Üstü için: Çilek, vişne, frambuaz gibi yumuşak, etli ve kabuksuz meyvelerden herhangi biri Çikolatalı sos Kavrulmuş badem ya da fındık http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Pirinçli Dondurma Tarifi: 1 ? Pirinci, vanilyayı, tarçını ve şekeri bir tencerede karıştırın. Sütü de ekleyin. Kaynatın ve sürekli karıştırın. Ateşi iyice kısın ve karışımın ağır ağır pişmesini sağlayın. 2 ? Pirinci, çok kısık ateşte yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Sık sık karıştırın. Eğer kurumaya başladıysa biraz daha süt ekleyin. 3 ? Pirinç taneleri yumuşadığında, tencereyi ateşten alıp, sürekli karıştırarak soğumaya bırakın. 4 ? Servisten önce, pirinçli pudingi karıştırın ve kaşıkla 4 tane dondurma kabına koyun. Üstlerine taze meyveleri de koyup, arzu ederseniz çikolatalı sosla birlikte bademleri de serperek servis yapabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.