![]() |
Etli Kuru Fasulye :D
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzeme : Yarım kilo kuru barbunya fasulyesi 250 gr. koyun kuşbaşı 2 çorba kaşığı margarin 2 baş soğan 1 kaşık salça, Yapılışı Akşamdan taşı ayıklanarak bol suda kabarması için fasulyeleri ıslatınız. Bu şekilde sabaha kadar bırakınız. Sa*bahleyin suyunu süzüp temiz suyla iyice yıkadıktan sonra yine aynı tencereye fasulyeleri ve suyu koyarak biraz da tuz ilâve edip 15-20 dakika haşlayınız. Bu şekilde haşla*nan fasulyeler kahverengi bir su bırakacaktır. Haşlandık*tan sonra fasulyeleri bir süzgece koyarak sularını iyice süzünüz. Pişireceğiniz tencereye soğanları yemek soğanı şek*linde doğrayıp üzerine yağı da ilâve ederek soğanları biraz kavurunuz. Etleri de yıkadıktan sonra soğanlara ilâve edip salçasını da koyduktan sonra kendi sularıyla biraz pişiri*niz. Sonra üzerlerine fasulyeleri tuzunu yeteri kadar su*yunu da ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak ağır ateş*te pişinceye kadar kaynatınız. Domates mevsimi ise do*matesle ve birkaç sivri biberle pişirilirse daha değişik bir lezzeti ve görüntüsü olur. Bir Başka Etli Kuru Fasulye Tarifi Malzeme : 500 gr. kuru fasulye, 2 adet soğan 250 gr. kuşbaşı et, 2 çorba kaşığı yağ, Tuz, Bir kaşık salça. Yapılışı : Fasulyeler yıkanarak 12 saat suda bırakılır. Sudan çı*karılarak, bol su ile bir tencereye konur ve haşlanır. Suyu süzülür. Bir tencerede yağ, doğranan soğan, et karıştırılarak hafif pişirilir, ?ki bardak suda domates salçası eritilir. Fa-tulyelerle beraber tenceredeki ete ilâve edilir. Hafif ateş*te pişirilir. Arzu edilirse küçük bir adet kırmızı biber ko*nur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.