ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kuru Fasulye :D (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=555765)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:41 AM

Etli Kuru Fasulye :D
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzeme :

Yarım kilo kuru barbunya fasulyesi
250 gr. koyun kuşbaşı
2 çorba kaşığı margarin
2 baş soğan
1 kaşık salça,


Yapılışı

Akşamdan taşı ayıklanarak bol suda kabarması için fasulyeleri ıslatınız. Bu şekilde sabaha kadar bırakınız. Sa*bahleyin suyunu süzüp temiz suyla iyice yıkadıktan sonra yine aynı tencereye fasulyeleri ve suyu koyarak biraz da tuz ilâve edip 15-20 dakika haşlayınız. Bu şekilde haşla*nan fasulyeler kahverengi bir su bırakacaktır. Haşlandık*tan sonra fasulyeleri bir süzgece koyarak sularını iyice süzünüz.
Pişireceğiniz tencereye soğanları yemek soğanı şek*linde doğrayıp üzerine yağı da ilâve ederek soğanları biraz kavurunuz. Etleri de yıkadıktan sonra soğanlara ilâve edip salçasını da koyduktan sonra kendi sularıyla biraz pişiri*niz. Sonra üzerlerine fasulyeleri tuzunu yeteri kadar su*yunu da ilâve edip tencerenin kapağını kapatarak ağır ateş*te pişinceye kadar kaynatınız. Domates mevsimi ise do*matesle ve birkaç sivri biberle pişirilirse daha değişik bir lezzeti ve görüntüsü olur.

Bir Başka Etli Kuru Fasulye Tarifi

Malzeme :

500 gr. kuru fasulye,
2 adet soğan
250 gr. kuşbaşı et,
2 çorba kaşığı yağ,
Tuz,
Bir kaşık salça.

Yapılışı :

Fasulyeler yıkanarak 12 saat suda bırakılır. Sudan çı*karılarak, bol su ile bir tencereye konur ve haşlanır. Suyu süzülür.
Bir tencerede yağ, doğranan soğan, et karıştırılarak hafif pişirilir, ?ki bardak suda domates salçası eritilir. Fa-tulyelerle beraber tenceredeki ete ilâve edilir. Hafif ateş*te pişirilir. Arzu edilirse küçük bir adet kırmızı biber ko*nur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.