ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Ekonomi / İktisat / İşletme (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=597)
-   -   `Mini Etekle İğrendiriyor` Sözü, Sövme Suçu Kabul Edildi. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=551712)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:12 AM

`Mini Etekle İğrendiriyor` Sözü, Sövme Suçu Kabul Edildi.
 
Yargıtay 2. Ceza Dairesi ilginç bir mini etek kararı verdi. Yargıtay, yırtmaçlı mini etek giyen kadın hakkında söylenen `Kasıklarına kadar bacaklarını gösteriyor, huzurumuzu kaçırıp, iğrendiriyor` sözlerini iki yıla kadar hapis cezası gerektiren `sövme` suçunu oluşturduğuna karar verdi.

Yargıtay, mini etekli kadına hakarete beraat kararı veren Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi`nin kararını temyizde bozdu. Sanık Ali K.`nın, yeni TCK`ya göre üç aydan iki yıla kadar hapis ve adli para cezasını öngören 125. maddesindeki, `sövme` suçundan yargılanmasına karar verildi. Sanık, şimdi Trabzon Sulh Ceza`da yeniden yargılanacak. Trabzon`da Ali K, ile S.A, mahkemelik oldular. Sanık Ali K. Trabzon Cumhuriyet Savcılığı`na verdiği şikayet dilekçesi, tazminat davası sırasında mahkemeye verdiği cevap dilekçesinde `Çok kısa ve yırtmaçlı etekler giyerek, bacak bacak üstüne atıp kasıklarına kadar bacaklarının tamamını edebe aykırı şekilde bize göstermekteler. Huzurumuzu kaçırıp bizi iğrendirmekte ve halkın kendilerini nasıl kerhen seyrettiklerini umursamamaktadırlar` dedi. Bu sözlerle kendisine hakarette bulunulduğunu savunan S.A.`nın şikayeti üzerine Ali K. hakkında dava açıldı.

BERAATİ BOZDU

Trabzon Sulh Ceza Mahkemesi, sanık Ali K`nın, beraatine karar verdi. Yargıtay`da dava temyiz edildi. Yargıtay 2. Ceza Dairesi, temyizde sanık Ali K`nın beraat kararını oybirliği ile bozdu. Kararda şöyle denildi: `Sanığı sözlerinin şahsi davacının (mini etekli kadın) şeref ve haysiyetini zedeleyici, iddia ve şikayet hakkının hududunu aşar nitelikte olduğu nazara alınmadan sanığın `sövme` suçundan mahkumiyeti yerine, olmayan gerekçelerle beraatine karar verilmesi bozmayı gerektirmiştir.`

Kaynak: Hürriyet


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.