ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Genel Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=630)
-   -   Gereksiz Antibiyotik Kullanımı Had Safhada (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=549831)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:08 AM

Gereksiz Antibiyotik Kullanımı Had Safhada
 

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Haluk Eraksoy, Türkiye'de gereksiz yere antibiyotik kullanımının had safhada olduğunu bildirdi.


Prof. Dr. Eraksoy, yaptığı açıklamada, Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin 18 Kasım'ı ''Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü'' olarak ilan ettiğini hatırlattı.

İlk defa bu yıl gerçekleştirilecek olan etkinliklerle antibiyotiklere ne zaman ve nasıl başvurulacağı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi ve antibiyotiklerin sorumsuzca kullanımının sakıncalarına dikkat çekilmesinin amaçlandığını kaydeden Prof. Dr. Eraksoy, Türkiye'de antibiyotiklerin aşırı kullanılan ilaçların başında geldiğini ifade etti.


Prof.Dr. Haluk Eraksoy, antibiyotiklerin aşırı şekilde kullanılmasının engellenmemesi halinde bir süre sonra infeksiyon hastalıklarının tedavisinin olanaksız hale geleceğini vurguladı.''Antibiyotiklerin uygunsuz kullanımı halk sağlığı için ciddi bir tehdit haline gelmiştir'' diyen Prof. Dr. Eraksoy, ''Antibiyotikler gerekmediği halde ya

da doğru olmayan bir biçimde kullanıldığında, bakteriler antibiyotiklere karşı dirençli hale gelmektedir. Bu durumda ileride gerekli olduğu zaman kullanıldığında antibiyotikler direnç kazanmış bakterilere hiçbir etki gösterememektedir'' dedi.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.