ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Bunları Biliyor Musunuz ? (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=488)
-   -   Erkeklerden Derleme &Quot;Mutfakta Püf Noktalar&Quot; (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=548213)

Prof. Dr. Sinsi 08-23-2012 02:07 AM

Erkeklerden Derleme &Quot;Mutfakta Püf Noktalar&Quot;
 
Selamlar Arkadaşlar:
Kuzen Yüzünden Giremiyordum Ama Artık Özgürüm! .

Neyse Geçelim Püf Noktalarımıza;

*Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz.

*Çorba çukur tabakta olur. sulu yemek çukur tabakta olur. ne var ki bunda.bunu yazsam ne yazmasam ne. hangi alık bilmek ki bunu. hayret bi şey. Ben bile biliyorum


*Asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz.

*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın.Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor. Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi görür.


*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın. Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar.

*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler. Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir.Sakın yemeyin.

*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer. Mümkün olduğunca çiğ tüketin.

*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir. Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz.

*Tencere kapağı en mükemmel tabaktır.

*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir. Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur.

*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsanız cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır.

*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun. Pakedin üst tarafı yırtılacaktır. Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer. Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum. Öyle daha güzel bu size çok maco bir hava verir.

*Sagda solda kulağıma çalınıyordu. Mutfak robotu denen bişey varmış. Birden içimi bir heyecan kapladı. Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim. Hemen gidip aldım bi tane.Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz. Ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği. İçindede vantilatör gibi bişey var. Bununla birlikte biton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bir işe yarayacaklarını sanmıyorum.Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım içine. Bakalım ne yapacak diye bekledim.Kabuklarını bile soyamadı param parça etti bıraktı. Sinirlendim attım bir kenara yazdan beri duruyor orda.Bir ara yıkayıp o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum.
Belki fan olarak iş görür. Onun dışında tamamen para tuzağı. ilerdeçıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum...

Bir Tanede Benden:

Sürekli Pancar Turşusu Yiyin . Günde En Az 2 Kase .
Cidden Çok Sağlıklı Yapıyor . Şahsen Ben 5 Yıldızlı Otelde Bile 3 Öğün Pancar Turşusu Yedim .

Birde Yemek Tarifleri Var .

‎Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil. Aranan kriterler var. Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor. Sonuncusu kolay. Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor. Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin. Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor. Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz. Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz..Hem bunu süzmeye de gerek yok.

Patates Kızartması
En kolay islerden biri. Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz. Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız.Yoksa tencere alev alabiliyor. Bu yüzden sadece TV'de pembe dizi varken yapın.Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz. Mutlaka tabağa koymak gerekiyor. Onun dışında çok kolay.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.