ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Tıp fakültesini dereceyle bitiren Buket'in diploması imzalanmadığı için ataması yapılamadı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=54405)

haticee 08-02-2008 01:09 PM

Tıp fakültesini dereceyle bitiren Buket'in diploması imzalanmadığı için ataması yapılamadı
 
Tıp fakültesini dereceyle bitiren Buket'in diploması imzalanmadığı için ataması yapılamadıAtatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden dönem 3.'sü olarak mezun olan Emine Buket Yanık, okulu bitirmesine rağmen diploması imzalanmayınca Sağlık Bakanlığı'nın 21. dönem atamalarından yararlanamadı.
AÜ. Tıp Fakültesi öğrencisi Emine Buket Yanık, büyük bir başarıyla okulunu 6 yılda bitirmeyi başardı. Dönem 3.'sü olarak 15 Temmuz'da mezun olan genç doktor, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 21. dönem doktor atamalarında görev alabilmek için evraklarını 3 gün içerisinde öğrenci işleri daire başkanlığına teslim etti. Atamaların yapılabilmesi için tıp fakültelerinden mezun olan öğrencilerin evraklarının üniversite tarafından bir ay içerisinde Sağlık Bakanlığı'na gönderilmesi gerekirken, dekan izinde olduğu için Yanık'ın evrakları gönderilemedi. Başvurular dün sona ererken, Emine Yanık 21. dönem atamalarından faydalanamadı. Yanık, öğrenci işleri daire başkanlığında görevli memurların kendisine diplomanın kaybolduğunu, bu nedenle de yetişmediğini söylediklerini anlattı. Öğrenci işleri daire başkanlığı hakkında dava açacağını belirten Yanık, ilgisizlik sonucu mağdur olduğunu söyledi. Yanık, "Benimle ilgili evrakları tamamlayıp öğrenci işlerine 3 gün içerisinde verdim. Ondan sonraki süreçte evraklarımın imzalanıp Sağlık Bakanlığı'na gönderilmesi gerekiyordu. Dekan'a imzalatılamadığından atamam yapılamayacak. Benimle aynı dönemde mezun olan arkadaşlarımın evrakları imzalandı ve 21. dönem atamalarından faydaylanacaklar. Bana ise evraklarım için önce 'kaybettik, sonra karıştırıldı' dediler. 6 yıl okudum ve okulumu zamanında bitirerek göreve başlamak istiyordum. Öğrenci işleri hatalarını kabul etmiyor. Hakkımı aramak için gittiğimde bana hakaret edenler dahi oldu." dedi. Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hamit Hatunoğlu ise kendisinin de tatilde olduğunu açıkladı. Konu hakkında fazla bilgisi bulunmadığını dile getiren Hatunoğlu, öğrencinin yaşadığı sorunu bildiğini ancak evrak gecikmesinden sonra birşey yapılamayacağının altını çizdi. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise, Yanık'ın diplomasının imzalanması için Dekan Cahit Karakelleoğlu'na gönderildiğini ve mezun olan bazı öğrencilerin diplomalarının da imza için beklediğini açıkladı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.