![]() |
Belek Turizm Yatırımcıları Birliği
BETÜYAB Turizm Bakanlığı`nın teşviki ile bkz. Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Belek bölgesine yatırım yapan yatırımcılar tarafından armağan 1988 yılında kurulmuştur. Başta Akdeniz Üniversitesi olmak üzere yüksek öğretim kurumları ile işbirliği yaparak Belek Turizm Merkezi`nde, turizmin çeşitlendirilmesi, turistik değerlerin korunması, Bölgenin tanıtım ve pazarlanmasında katkılar sağlar. Orman yangınları ile mücadele konusunda bir itfaiye timi kurmuştur. Sivri sineklerle mücadele projeleri yürütmektedir. Endemik bitki türlerinin koruma altına alınması çalışmalarını yürütür. Üniveristelere araştırmalarında kullanılmak üzere gerekli desteği sağlar. Yuriçi ve yurdışı fuarlara katılarak basılı dökümantasyon dağıtmak süreti ile tanıtım. kurum-taslak Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Belek Turizm Yatırımcıları Birliği maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir. |