ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Arterit (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=542894)

Prof. Dr. Sinsi 08-22-2012 12:13 AM

Arterit
 

Arterit yani arter (atardamar) duvarının Arter veya atardamar kanı kalpten vücudun diğer bölümlerine taşıyan müsküler (kaslı - kasıl) kan damarlarıdır. Ven yani toplardamarların zıddıdırlar, zaten venler kanı kalbe doğru taşırlar.

enflamasyonu (iltihaplanması). Genellikle Enflamasyon, yangı, infilamasyon veya iltihaplanma, canlı dokunun hasara verdiği yanıttır. Enflamasyonlu bir alanda kan akımı artar, bunun sonucunda ısı artışı ve kızarıklık oluşur; doku içine sıvı ve hücre sızmasına ve şişmeye neden olur.

enfeksiyonun veya enfeksiyon : Tıp alanında kullanılan bu terim, "organizmada hastalığa yol açan bir mikrobun genel veya yerel gelişmesi, yayılması" anlamındadır. Kurumumuz bu söz için tarihî metinlerimizde geçen yangı sözünü karşılık olarak önermektedir. Bu söz için ayrıca yerine göre iltihap ve bulaşma karşılıkları da kullanılabilir.

otoimmün bir tepkinin sonucu olarak ortaya çıkar.

Ayrıca Bakınız Dev hücreli arterit

tıp-taslak


Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Arterit maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir.TıpUyarı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.