ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Eksiltili Cümle (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=540147)

Prof. Dr. Sinsi 08-21-2012 11:30 PM

Eksiltili Cümle
 

Tam bir cümle kurulabilmesi için gereken ana unsurları içermeyen cümle. Türkçede yalnızca yüklem cümle kurmaya yettiği için yüklemi olmayan cümle olarak da tanımlanabilir.

Örneğin:

-Nereye gidiyorsun?

-Okula. (Okula. eksiltili cümledir.)

Karıştılmaması gereken nokta: Ad cümleleri eksiltili cümle değildir. Cümlenin yüklemi ad kökenli kelimeye ekeylem getirilmesiyle oluşturulmuştur.

Ayrıca bakınız
Cümlenin ögeleri Resim:tumceninogeleri.png350pxright Cümlenin anlamını bütünleyen ve sözcüksözcüğün (ya da sözcük grubunun) anlamını cümledeki görevine yönelik tamamlayan cümle parçalarının her biri.

Yüklem

Cümle çeşitleri


Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Eksiltili cümle maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.