ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Teoman Ünüsan (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=537726)

Prof. Dr. Sinsi 08-21-2012 09:49 PM

Teoman Ünüsan
 

Teoman Ünüsan (d. 21 Ekim 21 Ekim Gregorian Takvimine göre yılın 294. günüdür. Sonraki sene için 71 (Artık yıllarda 72) gün var.


1940,

İstanbul, İstanbul, Marmara Bölgesi'nde il ve Türkiye'nin en büyük kenti. Tarih boyunca çeşitli imparatorluklara başkentlik yapan, 133 milyar dolarlık yıllık üretimiyle Dünyada 34. sırada yer alır. Türkiye'nin kültür ve finans merkezidir. İstanbul, 41° K, 29° D koordinatlarında yer alır. Marmara kıyısı ve İstanbul Boğazı (Boğaziçi) boyunca, Haliç'i de çevreleyecek şekilde Türkiye'nin kuzeybatısında kurulmuştur.

Türkiye), Türkiye Cumhuriyeti, Kuzey yarımkürede, Avrupa ve Asya kıtalarının kesişme noktasında bulunan bir ülke. Ülke topraklarının büyük bir bölümü Anadolu yarımadasında, kalanı ise Balkan Yarımadası'nın uzantısı olan Trakya'da bulunur. Ülkenin üç yanı Akdeniz, Karadeniz ve bu iki denizi birbirine bağlayan Boğazlar ile Marmara Denizi ve Ege Denizi ile çevrilidir. Komşuları Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Ermenistan, İran, Irak ve Suriye'dir.

Türk bürokrat.

Türk kelimesinin aslı "türümek" fiilinden gelmektedir. Bu fiilden türetilmiş, kişi ve insan anlamında "türük" ve nihayet hece düşmesiyle "Türk" kelimesi ortaya çıkmıştır. Nitekim Anadolu'da bir kısım göçebeler de yürümekten "yürük" adını almışlardır. Türk kelimesi, ayrıca, çeşitli kaynaklarda; "töre sahibi, olgun kimse, güçlü, terk edilmiş, usta demirci ve deniz kıyısında oturan adam" manalarında kullanılmaktadır.


Coğrafi ad olarak Turkhia (Türkiye) tabiri ise altıncı yüzyıldak

Ula, Bilgikutusu Türkiye şehir

Silopi, Silopi Şırnak ilinin bir ilçesidir. Gaziantep`ten gelip Şanlıurfa, Mardin, Cizre güzergahında giden karayolunun Habur sınır kapısından önceki yerleşim yeridir.

Yalvaç, Bilgikutusu Türkiye şehir

Avanos, İlçe

Fatsa Kaymakamlıkları, İçel (Mersin) valiliği, İller Bankası Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü yaptı. Akyaka`da ismine bir cadde, Mersin`de ismine bir sanat galerisi vardır.31 Ekim 1995 - 6 Mart 1996 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`nın 114 üncü maddesi gereğince 24 Aralık 1995 Türkiye Cumhuriyeti Milletvekili Genel Seçimleri öncesi tarafsız İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştır.
8 Ağustos 1996 - 28 Temmuz 1997 tarihleri arasında İçişleri Bakanlığı müsteşarı olarak görev yapmıştır. O dönemde 28 Şubat süreci yaşanmıştır.


TC 52. Hükümet
Mersin valileri


Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Teoman Ünüsan maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.