ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   ForumSinsi Ansiklopedisi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=476)
-   -   Markos (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=535585)

Prof. Dr. Sinsi 08-21-2012 11:31 PM

Markos
 

Markos aşağıdaki anlamlara gelebilir:
Markos İncili: MARKOS İNCİLİ


Markos, havari Petrusun şakirdidir. Pavlusa birinci seyyahatinde eşlik etmiştir. İskenderiye Hıristiyan Cemaati'nin kurucusudur. İsa ile ilgili bilgilerini Petrusun vaazlarından öğrenmiştir. İncilini 63-70 yıllarında Roma cemaatının yoğun isteği üzerine yazmıştır. İncil yazarları arasında anlatım kalitesi en düşük olan yazar Markosdur. Bir çok cümleyi ?ve bağlacıyla bağlayıp geçirir. Sözcük dağarcığı çok küçüktür.

Yeni Ahit`in bölümlerinden biriYeni Ahit, Kitab-ı Mukaddes'in İkinci bölümünde yer alan ve Hristiyanlarca kutsal olan 27 Kitaba verilen isim.

Markos (aziz): İncil yazarı

anlam ayrımı

Bu makale, online kullanıcı topluluğu tarafından oluşturulan ve düzenlenen özgür ansiklopedi projesi Wikipedia'nın Türkçe versiyonu Vikipedi'deki Markos maddesinden kopyalanmıştır. Bu makale, GNU Özgür Belgeleme Lisansı ilkeleri kapsamında özgürce kullanılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.