![]() |
Gözlerin Karanlığımdır Terkine
Gözlerin beni bilmediğim kıyılara sürüklüyor,
Karanlık dehlizlere dalıyorum apansız Düş oluyorum, derinlere sarılıyorum. Öyle yılgın bakma gözlerime, Acı sürme içimdeki kutsal mabede. Dayanma yüreğime ıslak gözlerinle, bakamam. Hüznün gölgesine çarpar dilim susar, Ve ben rüzgara dalar, kaybolur giderim. Sevgim halsiz yorgun gözlerim Ben bir gidişe iki sancı sığdıramam. Yarama tuz değiyor, ellerimde kış, Göç vuruyor saçlarıma, ardımda sürükleniyor. Ayaklarım sana yeminli yollarda üşüyor. İz sürüyor tövbeler, içime sızıyor. Gözlerin karanlığımdır terkime, kurtulamam. Sağır ve dilsiz duvarlar içindeyim, Kör karanlık kuyularda erir yüreğim. Gecenin tuzağına vurur kahırlar, Bir düğüm var içimde canımı acıtan. Söküldükçe düşerim aşka, tutunamam. Yaralarıma sızıyorsun, neşter kabilinden. Dilimde ayrılığın avaze sesi, Her harf acıtıyor içimdeki kederi, Bir masal daha bitiyor gözlerimde. Sokulma kuytularıma, uyuyamam. Cam kırığı hüzünler biriktirir avuçlarım, Gölgemde iz sürer gidişinin provası. Bileklerimde birikir, isyan dolu satırlar. Damla damla kanarım ardından, Bana öksüzlük düşer, kurtulamam. Ellerimde çoğalır, düştüğüm şehirler, Acı çeker ruhum dar boğazlardan. Geçit vermez yokluğun, yorgun ayaklarıma, Bir hayale kapılıp yolları tüketirim. Seni binlerce kez öldürüp, sonra kıyamam. Terkine cevaptır, dilimdeki izlerin. Gidişine yaradır hücremdeki düşlerim. Sorma bana yalnızlığımı, sensiz çığlıklarımı, Dokunma göz yaşlarıma, uyuyamam. Ben ki baştan başa sen ‘im; kendimi bulamam. bu konu suskun arkadaşımıza hediye olarak açılmıştır |
Cevap : Gözlerin Karanlığımdır Terkine
Çok güzel bir şiir hakan arkadaşım teşekkür ederim:)
|