![]() |
Afyon Yöresi Halk Kültürü Yiyecek Ve İçecekler
Yiyecek ve içecekler Parmak Sucuk Ege Bölgesinde bulunan yöre mutfak açısından daha çok İç Anadolu Bölgesine benzemektedir. Et yemekleri, sebze yemekleri ve hamur işi afyon mutfağında önemli yer tutmaktadır. Afyon kaymağı ve sucuğu ilede oldukça meşhur bir yöredir. Afyon kaymağı yöre ekonomisine oldukça önemli katkı sağlamaktadır. Afyon yöresi yemekleri aşağıdaki gibidir; Afyon Sucuğu Kaymaklı Şeker Ekmek Kadayıfı Özbek Pilavı Paçık Haşlama Afyon Salatası Patlıcan Böreği Sırt Dolması Haşhaş Helvası Mercimekli Bükmesi Ağzı açık Haşaşlı Yaprak sarması Afyon Lokumu Kaynak : Wikipedia |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.