![]() |
Bursasporlu Çoçuk
1984 Bursa doğumluyum.Ülkemin güzel insanları bende çekirdekten futbol seyircisiyim.Futbol konusunda ahkam kesemem,bir takımın bilmem kaç senesinde bilmem hangi takımla yaptığı maçın bilmem kaçıncı dakikasında şöyle bir olay,gol,enstantene olmuştu gibilerinden bilgi veremem.Benim yerim futbol sahasıdır.Sevdiğim çim kokusu,futbolcuların topa vurdukları anda çıkan o tok sestir.
İlk gittiğim maç 1997 yılında Bursasporun Galatasarayla oynadığı lig maçıydı.Teksas taraftar grubunun içinde izlemiştim o maçı.Amcam bir öncesinde maça götüreceğini söylediğinde kalbim yerinden çıkacak gibi olmuştu.Kendisi sıkı bir Galatasaray taraftarıdır.Ben ise doğuştan Fenerliyim.Amcam takımını izlemeye gitmişti o maça ama ben futbolu görmek için.Tabiki amcamda Gs taraftarları ile maçı izlemek isterdi ama o kadar para bizde ne gezer. Amcamla ayakta yaptığımız otobüs yolculuğundan sonra stada gelmiştik.Sıra içeri girmeye gelmişti ama ne mümkün.Her taraf yeşil-beyaz taraftarlar ile doluydu.Amcam bana bilet almamıştı.Küçük olduğum için beni ücretsiz sokacaklarını söylemişti.Amcam sırada ben ise hala var olan demirlerin üstünde. Uzun beklemenin ardın stada girdik.Gözlerime inanamadım.Çok güzel bir atmosferdi.Sürekli rakip takım aleyhine tezahürat yapılıyordu.Derken maç başladı ve televizyondan gördüğüm tüm oyuncular karşımdaydı.Suat,Şükür,korkmaz,gançev,musus i,sözkesen...O günü hala unutamam.Suatın kafa ile yerden attığı golüde. Ben futbol aşığıyım.Futbol adına yapılan tüm güzel hareketlere şapka çıkarırım.Yeter ki ligde maç cepte para olsun.Her maça giderim.Bursasporlu olmasamda her zaman kalbim onlarla.Transferleri ve takımı takip ediyorum.İstanbulda Bursalı olmak tuhaf bir duygu.Yakın ama uzak gibi.Bu sezon Bursaspora Kadıköyde yenildik ve hiç üzülmedim. |