![]() |
Kadıköy Anadolu Lisesi
Kadıköy Anadolu Lisesi Dosya:Kadikoy anadolu logo.png ' Kuruluş 1955 Kadıköy Maarif Koleji 1976 Kadıköy Anadolu Lisesi Ülke : Türkiye Şehir Kadıköy, İstanbul Türü Anadolu Lisesi Müdür Semiha Gezer Eğitim dili İngilizce, Türkçe Yabancı diller İngilizce, Almanca Öğrenci sayısı 1200 Web Sitesi : http://www.kadikoyanadolulisesi.k12.tr Kadıköy Anadolu Lisesi, eski ve daha iyi bilinen adıyla Kadıköy Maarif Koleji, Türkiye Cumhurriyeti'nin dünya çapında tanınan köklü ve seçkin liselerinden biridir. Kısaca Kadıköy Maarif veya KAL olarak bilinir. Ulusal Başarı ödülüne sahip ilk ve tek öğretim kurumu olan kadıköy Maarif, aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi'ne en çok başarılı öğrenci gönderen okul olarak RAGIP DEVRES ödülünün de sahibidir. Sözel derslerin Türkçe okutulduğu okulda; sayısal dersler, alan dersleri alınana kadar ingilizce okutulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonucuna göre öğrenci alan okulun, kampüs içinde kız ve erkek öğrencilerin kabul edildiği 180 kişilik bir de pansiyonu bununmaktadır. Kampüsü konumu itibariyle eşsiz bir Kalamış ve Moda manzarasına hakimdir. Okulun mezunları "Martı" olarak anılır. Kadıköy Maarif ülkemizdeki; En büyük lise festivalini düzenlemektedir. (KALfest) Kesintisiz İngilizce Hazırlık Eğitimi veren tek devlet orta öğretim kurumudur. Ulusal Başarı Ödüllü ilk orta öğretim kurumudur. Kaynak : Wikipedia |