 |
|
| djdem |
07-20-2008 05:45 PM |
Ispanaklı Çipura
Mutfak Zorluk 3Süre 70 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem
malzemeler
Tart için :
850 gr çipura balığı
30 Adet iri ıspanak yaprağı
1.5 su bardağı taze kreama
2 Adet yumurta akı
1 Adet limon
Tuz, birkaç tane karabiber
Sos için :
4.5 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Adet taze soğan
1 Çorba kaşığı acı hardal
3 Kepçe balık suyu
2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su
1 Tutam tozşeker
Tuz, karabiber
Hazırlanışıhttp://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/552.jpg - Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın.
- Balık etini robottan geçirin.
- Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın.
- Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın.
- Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin.
- Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın.
- 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Sos için ; kıyılmış soğanları 1.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
- Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin.
- Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin.
- Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin.
- 1.5 Çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin.
- Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın.
- 5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin.
- Kalan tereyağını ilave edin.
- Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.