ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ispanaklı Çipura (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=52846)

djdem 07-20-2008 05:45 PM

Ispanaklı Çipura
 
Mutfak Zorluk 3Süre 70 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem

malzemeler

Tart için :
850 gr çipura balığı
30 Adet iri ıspanak yaprağı
1.5 su bardağı taze kreama
2 Adet yumurta akı
1 Adet limon
Tuz, birkaç tane karabiber
Sos için :
4.5 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Adet taze soğan
1 Çorba kaşığı acı hardal
3 Kepçe balık suyu
2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su
1 Tutam tozşeker
Tuz, karabiber


Hazırlanışıhttp://images.ikigen.com/Yemektarifi/yemekresim/552.jpg
  • Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın.
  • Balık etini robottan geçirin.
  • Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın.
  • Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın.
  • Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin.
  • Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın.
  • 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin.
  • Sos için ; kıyılmış soğanları 1.5 çorba kaşığı tereyağında sote edin.
  • Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin.
  • Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin.
  • Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin.
  • 1.5 Çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin.
  • Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın.
  • 5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin.
  • Kalan tereyağını ilave edin.
  • Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.