 |
|
djdem |
07-20-2008 05:43 PM |
Kekikli Piliç Türlü
Malzemeler
Yarım kilo piliç eti
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Adet et suyu tableti
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet yeşil dolmalık biber
2 Adet soğan
1 Adet kereviz
1 Adet patates
250 gr mantar
1 Adet kıvırcık
8-10 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı- Tencereye yağı alıp, eritin.
- Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye ilave edin.
- Etlerin rengi değişmeden doğranmış soğanları ekleyip, pembeleştirin.
- Kerevizi derince soyup küp küp doğrayarak etlerin üzerine ilave edin.
- Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin.
- Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, karaler halinde keserek tencereye aktarın.
- Domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin.
- Sebzelerin üzerine domates dilimlerini yerleştirin.
- Tuz ve karabiber serpip, 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyin.
- Et suyuna dövülmüş sarımsakları ekleyin.
- Yarı yarıya pişen sebzelere dörde kesilmiş mantarları ilave edin.
- Tencereye hiç kaşık sokmadan ve karıştırmadan çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
- Soya sosunu ekleyin.
- kıvırcık salatanın yanında sosu ile birlikte servis yapın.
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.