ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kekikli Piliç Türlü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=52845)

djdem 07-20-2008 05:43 PM

Kekikli Piliç Türlü
 


Malzemeler
Yarım kilo piliç eti
4 Çorba kaşığı zeytinyağı
2 Çorba kaşığı tereyağı
1 Adet et suyu tableti
1 Adet kırmızı dolmalık biber
1 Adet yeşil dolmalık biber
2 Adet soğan
1 Adet kereviz
1 Adet patates
250 gr mantar
1 Adet kıvırcık
8-10 Diş sarımsak
1 Tatlı kaşığı soya sosu
Tuz, karabiber, kekik



Hazırlanışı
  • Tencereye yağı alıp, eritin.
  • Kuşbaşı iriliğinde doğranmış eti tencereye ilave edin.
  • Etlerin rengi değişmeden doğranmış soğanları ekleyip, pembeleştirin.
  • Kerevizi derince soyup küp küp doğrayarak etlerin üzerine ilave edin.
  • Patatesleri de soyup küp şeklinde doğrayarak tencereye ekleyin.
  • Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, karaler halinde keserek tencereye aktarın.
  • Domateslerin kabuklarını soyup, yuvarlak dilimleyin.
  • Sebzelerin üzerine domates dilimlerini yerleştirin.
  • Tuz ve karabiber serpip, 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyin.
  • Et suyuna dövülmüş sarımsakları ekleyin.
  • Yarı yarıya pişen sebzelere dörde kesilmiş mantarları ilave edin.
  • Tencereye hiç kaşık sokmadan ve karıştırmadan çok kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Soya sosunu ekleyin.
  • kıvırcık salatanın yanında sosu ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.