![]() |
Kırmızı Biberler Neden Bu Kadar Acı?
Kırmızı Biberler Neden Bu Kadar Acı? Biberlerin cı olma sebebi Profesör Sue Hartley yaptığı bir deneyde ortaya çıktı...Kırmızı biberlerin neden bu kadar acı olduğunu hiç düşündünüz mü? Hepsi bitkilerle hayvanlar arasında devam eden savaşta gelişen ultra-efektif savunma sistemlerinden kaynaklanıyor. İnsanlar kırmızı biberleri ısırdığında, bitkilerin azı dişleriyle yaymak istedikleri tohumlara den gelirler. Biberler de capsinoid adı verilen bir kimyasal karışımını ağıza bırakarak intikam almış oluyor. Kuşlar tohumları bütün olarak yutuyor ve sonunda orijinal bitkiden ayrı bir noktaya getiriyor. Bu yüzden de bu durumdan etkilenmiyorlar. Profesör Sue Hartley, bu süreci yaptığı bir deneyle de gösterdi. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.