![]() |
Lucid Rüya Çeviri Yazı (Uzun Ve Faydalı)
ArkadaÅŸlar kendim çevirdim ve çeviri programı kullanılmamıştır.Çeviri yaptığım site: www.lucidfun.com/ burada bir çok astral projeksiyon teknikleride var. Onlarıda çevirecektim fakat wishdropper'in yazdığı yazılar baÅŸarıda %100 saylayacağı için gerek duymadım.Ve arkadaÅŸlar çevirirken okudumda gerçekten çok ama çok etkili teknikler var %100 baÅŸarı saÄŸlarsınız. Lütfen sıkılmadan okuyun. Lusid Rüya Nedir? Lusid rüya bir rüya içindeyken farkında olma yeteneÄŸidir.Bu eÅŸi benzeri olmayan bir deneyim baÅŸkalarına öğretilebilir ve baÅŸkası tarafından öğrenilebilir.Bazı insanlar bu deneyimi yaÅŸamak için çok çalışıyorken bazı insanlar ise doÄŸal olarak sürekli bu deneyimi yaÅŸarlar. Nasıl Lusid rüya öğrenirim? Lucid rüya hepimizin içinde var ve bu indüksiyon tekniklerini öğretmektir amacımız. Bazı teknikler uzun uÄŸraÅŸ ve sabır gerektirir fakat sonunda sizi rüyalarınızda düzelmeye götürür. Genellikle oldukça hızlı bir ÅŸekilde sonuçları göreceksiniz ama daha geliÅŸmiÅŸ berrak rüya tekniklerini öğrenmek için daha uzun zaman gerekir. Lucid Dreaming Rehberi "Kendimi bir kırmızı sıcak yaz gününde yolun kenar otururken buldum. GüneÅŸ gökyüzünde yüksek olduÄŸu halde O kadar sıcaktı ki, neden ben kış ceketi giymiÅŸtim? tanıdık binalardan bazı insanlar garip garip baktı. Bu çok garip. Aniden ezici bir duygu, tepeden tırnaÄŸa benim vücuduma merakla karışık heyecan duygusu gelmiÅŸti . Ben neler olduÄŸunu anlamak .için düşünüyordum. Buraya nasıl geldim? Ben rüyadayım.." Yukarıda ki paragrafta ben genç bir çocukken yaÅŸadığım hikaye anlatılmaktadır. Bu olay yıllar önce oldu ama daha dün gibi hatırlıyorum. Bu ilk deneyimim deÄŸil. Bunun gibi bir çok deneyim yaÅŸadım.KeÅŸke bu hissi daha çok yaÅŸasam.. Bana ne oldu? O gece 'Lusid rüya' olarak bilinen hale gelmiÅŸtim. Uzun yıllar insanlar için bunu yapmak mümkün deÄŸil fakat neyse ki artık bunu kabul ediyorlar. Yıllar önce ben çok eÄŸlenceli birisiydim. Sadece bana ne olduÄŸunu anlamamıştım.Bu deneyimi tekrar yaÅŸamak için sabırsızlanıyordum.Ben berrak rüyada daha yetkin hale geldikten sonra bu benim hayal etme yeteneÄŸimi de geliÅŸtirmiÅŸti. Bunun sayesinde bazı fikir ve tekniklere sahip oldum.Bu durum bilinmediÄŸi zaman (O zaman internet ve diÄŸer kaynaklar yoktu) arkadaÅŸlarım hep bu deneyimlerini anlatır bende onlara teknik ve önerilerde bulunurdum.Bu berrak rüya kılavuzunun amacı sizin tehlikelerle karşılaÅŸmadan daha hızlı ve güvenilir bir ÅŸekilde bu deneyimde yetkin olmanızı saÄŸlamaktır. Böylece onları bir araya getirdim ve daha eÄŸlenceli lusid teknikleri paylaÅŸtım. Lusid rüyaya giriÅŸ[ Nasıl normal bir rüya ile lusid arasında ki farkı ayırt ederim.? Normal rüyalarda kontrol yoktur.Her ÅŸey sınırlıdır. Orayı siz kontrol edemezsiniz ve net deÄŸildir. Uyandıktan sonra sadece %40'ı hatırlanır. Fakat Lusid rüyada her ÅŸey net ve özgürdür. En büyük hayallerinizi gerçekleÅŸtirebilir ve kendi dünyanızı siz kontrol edersiniz. ÖrneÄŸin ben son zamanda yarı at yarı insan olan mitolojik bir varlıkla konuÅŸtuÄŸumu gördüm. BaÅŸta sohbetimizde bir sorun yoktu ve çok akıcı bir ÅŸekilde ilerliyordu.Bir süre sonra sohbet durdu ve bana saldırmaya baÅŸladı. Sonrasında düşündüm. Bana neden saldırdığını ve bir anda berrak rüyada olduÄŸumun farkına vardım.Ve bu benim için harika bir deneyim oldu.EÄŸer rüyadayken farkına varmasaydım sohbet devam ederdi ve ertesi gün ne kadar saçma olduÄŸunu anlardım.İşte bu berrak rüya anahtarıdır. EÄŸer ertesi sabah hissettiÄŸiniz saçmalık duygusunu rüyada hissederseniz, bir ÅŸeylerin yolunda olmadığını anlar ve lusid olursunuz.Burada ki farkındalık 'rüya' olmasıdır. tıpkı gerçek yaÅŸamda ki gibidir. Lucid sizin hayal gücünüzü geliÅŸtirir bu da diÄŸer lucidde daha uzun kalmanızı ve kontrolü ele geçirmeniz demektir. Neden bir lucid olmak istersiniz? Ben bu soruyla sık sık karşılaÅŸtım ve onlara tek cevabım oldu; 'çünkü daha önce böyle eÄŸlenceli bir deneyim yaÅŸamadım!!' Lucid rüya hepimizin içinde vardır fakat rüyadayken neden ve nasıl olduÄŸunu anlamayız.Genellikle açık rüya nasıl heyecan verici olabilir kelimelerle ifade etmek oldukça zor olabilir ama bu yazıları okuduktan sonra, onun ne muhteÅŸem bir yaÅŸam deÄŸiÅŸtiren deneyim olduÄŸunu kendiniz keÅŸfedeceksiniz. Åžu anda bir durun ve kendinize bakın. Duymak,dokunmak,görmek,koku almak herÅŸeyiniz var. Rüyada da bu vardır. arada ki tek fark orada istediÄŸinizi yapabilirsiniz. Hiçbir kural, hiçbir sınır yoktur. Yalnızca hayal gücü ile sınırlıdır.Gerçek dünyayla bir farkı yoktur. Berrak rüya zararlı mıdır? Bu oldukça yaygın bir sorudur. Berrak rüya size hiç bir zarar vermez emin olun. Aslında tam tersi olabilir ve hayatın pek çok alanında yardımcı olabilir. Yıllardır berrak hayal edilmiÅŸ ve her zaman heyecan verici ve eÄŸlenceli bir deneyim olmuÅŸtur. Hiç bir zaman başıma olumsuz bir ÅŸey gelmedi. Berrak rüya benim normal uyku düzenimi etkiler mi? Kesinlikle hayır. DeÄŸil normalden daha fazla (sıkıcı) rüya. EÄŸer bir lusid rüya oldu sonra böylesine harika bir deneyim olduÄŸu için Aslında, sık sık canlandırıcı hissedeceksiniz. Lusid rüya Faydaları Lusid rüya öğrenimi günlük hayatta bir çok fayda saÄŸlar. Åžu anda çevrenizde ki insanların yüzde doksanı bunu öğrenmek için hiç bir fikrinin olmadığını ve bunun bir yetenek olduÄŸunu düşünüyorlar. Bu kesinlikle yanlış.Lusidin bir çok yararı vardır. İşte birkaçı: Korkularınızla YüzleÅŸirsiniz! Bazı insanlar uyanık hayatta bir çok ÅŸeyden korkar. Ruhani varlıklar.Gerillalar,yılanlar,akrepler...RüyanÄ ±zda bunlarla karşılaşır ve bunlarla savaşırsınız. Onu yener ve korkularınızdan kurtulursunuz. sosyal etkileÅŸim Bir çok insan çevreyle nasıl konuÅŸacağını,insanlarla nasıl anlaÅŸma saÄŸlayacağını beceremez. Özgüvenleri yoktur. Lusid rüyada ise bunu defalarca yapar, özgüven kazanır ve normal insanlardan daha güzel konuÅŸmalar yapabilirsiniz. Yetenek geliÅŸtirin Müzik konusunda becerisizdinizdir. Veya bir ensturmanınız yoktur fakat öğrenmek istersiniz. İşte bunu rüyanızda tek başınıza baÅŸarabilirsiniz. Åžarkı söyler ve kendi sesinizi dinlersiniz. Biraz kalınlaÅŸtırıp tekrar söyler ve yine dinlersiniz.Veya bir müziyensiniz. Rüyanızda yeni ÅŸarkılar yazabilirsiniz. Mozart,bethoven gibi bir çok müzisyen rüyalarında bu yolla besteler yapmayı baÅŸarmıştır. SavaÅŸ sanatı Uygulama Bir asker misiniz? Öz güveniniz mi yok? Korkmayın lusid ile bunu rüyalarınızda aÅŸabilirsiniz. Dövüş sanatlarını mı bilmiyorsunuz. Deneyecek ortamınız ve imkanınız mı yok? Rüyada bu imkan vardır.. Birisinden çok mu korkuyorsunuz? Artık unutun hepsini. Kilo vermek Aşırı yemek isteÄŸiniz mi var? Çok mu kilolusunuz? Unutun gitsin. Lusid sayesinde kendinizi yemeklerden soyutluyabilir ve gerçek yaÅŸamdada buna rahatlıkla engel olabilirsiniz. Yaratıcı sorun çözümleri En çok neyi istersiniz uçmak mı? yoksa suda boÄŸulmadan yüzmekmi? Artık hepsi mümkün. • uçmayı öğrenin. • Yaratıcı problem. • Cinsel karşılaşır. • Magic güçler. • duvarlar ve pencerelerden Yürüyüş. • uzaya Seyahat ve evreni keÅŸfediyor. • vefat insanlar Toplantısı. • ünlü insanlarla tanışmak. Lucid Rüya İndüksiyon Teknikleri EÄŸitim Lucid Dreaming Teknikleri Geldik son bölüme. Artık Lusidin zararlı olmadığını aksine sınırsız faydaları olduÄŸunu birlikte öğrendik. Åžimdi tam bir lusid olmak için size bir kaç teknik önereceÄŸim. Öncelikle temelde dayanan bir kaç prensip var. Lusid için yorgun olmamanız gerekir. Bu bilincinizin REM uykusunda olmasına sebep olur. NRLG Normal Rüyadan Luside Girme Bu genelde olan bir durumdur. Tam rüyanın ortasındayken farkına varır ve luside geçersiniz. Arka plan bilgileri Rüyaya girerken bir evre yaÅŸarsınız. Bu evreye REM evresi denir. Bu evre 90 dakika sürer. Teknik: Direk luside girmek gece uyuyun.Lusid aÅŸaması genelde 6 saattir. 6 saat sonra insanlar 4.aÅŸamaya geçer ve bilinşç yerine gelmeye baÅŸlar. Bu sırada eÄŸer uyanıp tekrar uyursak direk olarak lusid yaÅŸarız. Tıpkı rüya arasında uyanıp rüyaya devam etmek gibi. Alarmınızı 6 saate kurun. Uyandığınız zaman tekrar uyuyun. Luside girerken bir mekan hayal edin. fakat bu mekan daha önce gördüğünüz bir mekan olmasın. hayal gücünüz ile oluÅŸturduÄŸunuz bir yer hayal edin. Rüyaya girdiÄŸiniz zaman kendinizi o mekanda bulacaksınız. İnsanları bilinçaltı koyacak. Sizse bunun farkında olacaksınız. TEBRİKLER!! ilk lusid rüyanızı baÅŸardınız. Bu sizin için en önemli,basit ve en çok etkili olan bir tekniktir. Åžimdi gelelim detaya: Bakın rüyadayken lusid e geçtiÄŸiniz zaman rüyada olduÄŸunuzu unutun. kendinizi gerçek hayatta zannedin. eÄŸer rüyada olduÄŸunuzu sürekli aklınızda tutarsanız bu sizin daha çabuk uyanmanıza sebep olur. GElelim en etkili tekniklerden birisine. Bir kağıt alın ve 5 gün sonrasına zaman belirleyin. ÖrneÄŸin bugün pazar diyelim 5 gün sonra Cuma. 1.gün ÅŸunu yazın:Cuma günü saat 06:00 da markete gideceÄŸim. 2.gün : Cuma günü saat 06:00 da markete gidecek ve kasiyere iyi olup olmadığını soracağım. 3.gün: Cuma günü saat 06:00 da markete gidecek ve kasiyere iyi olup olmadığını soracağım. Benimle konuÅŸacak. 4.gün:Cuma günü saat 06:00 da markete gidecek ve kasiyere iyi olup olmadığını soracağım.Benimle konuÅŸacak ve ban vereceÄŸi cevap ÅŸu anda rüyada olduÄŸumu söylemek olacak. 5.Cuma günü saat 06:00 da markete gidecek ve kasiyere iyi olup olmadığını soracağım.BEnimle konuÅŸacak ve ban vereceÄŸi cevap ÅŸu anda rüyada olduÄŸumu söylemek olacak.Tam bu sırada rüyadan çıkmayacağım. ve bunu her gün yeniden yazın. Yani 1. günki yazıyı yazdıktan sonra diÄŸer gün o kağıdı yırtın. ve 2 günü birlikte yazın. 3.gün o kağıdı yırtın ve 3 günü birlikte yazın. Åžimdi gelelim o geceye. Cuma gecesi saat 23.30 da *Alarmınızı 06:00'a kurun. *En rahat olduÄŸunuz biçimde yatın. Bana gelen soru hep ÅŸu olmuÅŸtur: 'Neden 23.30 da yatıp 06.00 a kuruyoruz. bu 6,30 saat eder fakat lusid 6 saat sonra gerçekleÅŸmiyor muydu.' Cevap: Evet fakat yorgun olmayan bir insanın uykuya dalma süresi 30 ila 45 dakika arasıdır. siz 30 dakika sonra uykuya dalarsınız. yani tam 00.00'da. 6 saat sonra alarmınız öter uyanırsınız ve tekrar yatarak kağıtta yazanları düşünürsünüz. Åžimdi rüyadasınız. Markettsiniz. kasiyer var. ona 'Nasılsın diyorsunuz' size 'İyiyim ÅŸu anda rüyadasın diyor..' Bunun farkına varıyorsunuz. Bir çok insan burada hata yapar.hemen heyecanlanır ve diÄŸer kuralı unutarak uyanır. Unutmayın rüyada olduÄŸunuzu asla binçaltınıza belli etmeyin. gerçek hayatta ki gibi davranın 'hadi oradan' diyerek yanından uzaklaşın. Sürekli tekrarlanması durumunda artık rüyanızda mekanı kendiniz oluÅŸturup kontrolü kendiniz saÄŸlayacaksınız. Unutmayın tek gereken 'İNANÇ' (alıntıdır) |