![]() |
Yoksunluğun Bini Bir Para Olmuş Artık
Yoksunluğun bini bir para olmuş artık. Kimisi ?şu olsun? diyebiliyorken.. Kimisi ise ?Allah razı olsun? diyebiliyor. Yaşadığımıza şükretmek varken.. Hâlâ sınavımız bitmemişken bu acele niye? Yeteri kadar iyilik mi yaptık? Hayır, aksine bir şekilde ilerliyoruz bize dört duvar gibi gelen bu küçücük evrende.. Mutluluğu ellerde arıyoruz artık.. Ailelerimizi bir kenara bırakıp tanımadığımız insanlara güvenmeye çalışıyoruz.. Halbuki güvenmemiz gereken önce kendimiz sonra ailemizken.. Sonra da isyanlara giriyoruz ? Neden böyle? ? diyerek. Tanrı sana bir şey mi yapıyor? Hayır. O sadece seni izliyor. Sen kendi ellerinle hazırlıyorsun kendi tuzağını ama dur bir dakika ! suçlayacak birisi olmalı illaki değil mi? Bir insanı yani kendini suçlamak yerine en kısa şekilde ? tanrıyı ? suçluyoruz. Tam bir korkaklara göre kaçış yöntemi değil midir bu? Kendimizi bilmezken başkalarını çözmeye çalışıyoruz.. Biz ne verdik ki Tanrı?ya da? Onu suçlayabiliyoruz? Cevap verin haydi? Yok, çünkü farkında değiliz. Hâlâ elimizin, ayağımızın ve bütün vücut işlevlerimizin yerinde olduğunu fark edemeyecek kadar aptalız. ? Siz bir adım atın ben size koşa koşa gelirim ? demiş Tanrı. Ne verdin ki ne bekliyorsun arkadaşım? Bir ilişkide bile kendinden ödün verebiliyorsan bir gram olsun Tanrı?ya neden şükür etmiyorsun? Nefes alıyorsun sürekli bunu farkında mısın? Tabiki de hayır. Kim farkında ki? Ben bu satırları yazarken bile fark edemiyorum. Anne karnından çıktığımdan beri nefes alıyorum ama bunun farkında değildim. Farkında olsak ne olur? Ne mi olur? Neler yapabildiğinin farkına varabilirsin. Hareketlerini, davranışlarını, duygularını izleyebilirsin. Sonra kendine dönüp bu ben miymişim? Diyeceksin. Sadece bunu iş işten geçmeden yapmamız gerek. Çok geçmeden vaktimiz dolmadan yapmalıyız bunu. Sevgimizi önce ? Tanrı?ya ? ardından ? Aile?ne ? hissettirmelisin ki bunların hepsinden önce kendini sevmelisin yoksa ne amacı var ki önceliklerin? Ve bunlar bittiğinde sevgini, hayatını, sırlarını paylaşabileceğin bir insan bulmalısın kendine. Bir ? sevgili ? bir ? hayat arkadaşı ? artık nasıl adlandırırsak.. Farkında olsak ya biraz.. Her şey bizim elimizde halbuki.. Ve şükürler olsun bunları yazabildiğim, düşünebildiğim, kafamı yorabildiğim için.. Ben mutluyum. Çünkü ben farkındayım ve buradayım. En önemlisi de ben ?ben?im. saint. Tarafından www.spatyom.com için hazırlanmıştır. 08.10 23.04.2011 Umarım konuyu yeterince saptırmamışımdır. İyi forumlar. |
İnsanların algılama,anlayış ve inançları dinleri akılları nispetinde oluyor. Kime akıl ve hikmetten ne kadar verilmiş ise o kadar sorumlu oluyor. Bunlarla.bunları kullanarak kendi cennetini,kendi cehennemini yaratıyor insan. Bazı şeyleri anlamlandırabilmek için de bazı bedeller ödemek zorunda kalıyor.Sonunda cennete gidebilmenin yolu cehennemden geçiyor. İnsanda cehennemi yaratan ise akıl ve hikmetin rehberlik etmediği duygusal hayattır. Kime akıl ve hikmet verilmişse gerçekten ona çok şey verilmiştir. Bunun farkında olup,çok şükretmek,şükrü arttırmak gerekiyor. |
kalb-i selim Nickli Üyeden Alıntı İnsanların algılama,anlayış ve inançları dinleri akılları nispetinde oluyor. Kime akıl ve hikmetten ne kadar verilmiş ise o kadar sorumlu oluyor. Bunlarla.bunları kullanarak kendi cennetini,kendi cehennemini yaratıyor insan. Bazı şeyleri anlamlandırabilmek için de bazı bedeller ödemek zorunda kalıyor.Sonunda cennete gidebilmenin yolu cehennemden geçiyor. İnsanda cehennemi yaratan ise akıl ve hikmetin rehberlik etmediği duygusal hayattır. Kime akıl ve hikmet verilmişse gerçekten ona çok şey verilmiştir. Bunun farkında olup,çok şükretmek,şükrü arttırmak gerekiyor. Şükürler olsun |