![]() |
Neden İnanmayanlar İlerlerken....
Bir Konu Gördüm Bende Bununla İlgili Birşey Paylaşmak İstedim Neden İnanmayanlar İlerlerken İnananlar Geri Kalmıştır Allah (celle celâluhu) Mülkü İstediğine Verdiğine Göre, Neden İnanmayanlara Vermiştir de, İnananlar Geri Kalmış ve Terakkî Edememişlerdir?
Netice olarak yaratana suâl sorma mevkiinde olmadığımızı, olamayacağımızı bilmek edebin ifadesidir. Varlığın asıl sahibi O'dur; O, dilediğini aziz, dilediğini zelil; istediğini sultan, istediğini dilenci kılar da kimse ona hesap soramaz. Her icraatında çok hikmet ve maslahatların bulunması her işi, akla ve fikre hayret verecek şekilde cereyan etmesi muhakkaktır. Ne var ki, bütün işlerindeki gerçek mantık ve hikmetleri yine sadece kendisine aittir. Bizim, o fayda ve maslahatlar adına öne süreceğimiz her şey, ya onun anlattıklarının bir tekrarı veya idrak edebildiğimizce ortaya atılmış bir kısım tevilciklerdir. Bu türlü te'vil ve tefsir gayretleri, tereddüt ve şüpheleri gidermeğe yarasa bile, hiçbir zaman asıl hakikati ifâdeye yetmeyecektir. Hem bu dünya imtihan dünyasıdır. Düşünüyorum da Allah hep inanları ilerletseydi, hep nimetlerini onlara verseydi imtihan sırrı ortadan kalmaz mıydı acaba? Allah (C.C) her şeyin en doğrusunu, en hayırlısını bilir Alıntı... Dy!nG |
Neden İnanmayanlar İlerlerken....
inanmayanların ilerlediğini kim söyledi? ilerleyenler yahudilerdir. hepside inançlıdır. hatta kabala öğretilerine göre yaşamaktadır. İnançsız insanlar; -uyuşturucu -cinsel sapıklık -cinayet ve tecavüz -alkoliklik -psikolojik sorunlar ve sürekli boşanmalar evlilik dışı doğum gibi bataklıklara saplanmış zavallılardır. Ülkemizdeki inanmayanların ise tamamı özentidir. 3 -5 tane kıza hava atmaktan başka amaçları yoktur. |