![]() |
Ağıllı İlköğretim Okulu Nevşehir Acıgöl
Acıgöl İlköğretim Okulu Hakkında - Ağıllı İlköğretim Okulu Resimleri - Ağıllı İlköğretim Okulu İletişim
Ağıllı İlköğretim Okulu ilk olarak 1942 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. O zaman ki okul üç sınıflı idi ve şu anda bulunan okulun bulunduğu alanda kurulmuştu. O yıllarda okulun öğrencisi olan Ağıllılı vatandaşlardan alınan bilgiye göre; Okulun ilk eğitmenlerinden Acıgöllü Deli Mehmet ve Ağıllı Köyünden İdris Çavuş (Şeker) o yıllarda eğitmenlik görevini yürütmüştü. O zaman kullanılan binalar, kullanılamaz hale geldiğinden dolayı 2005 yılında yıktırılmıştır. 1962 yılında okul, beş sınıflı ilkokula dönüştürüldü. Yeni ek binalar ve lojman yaptırıldı. 1987 yılında okula ait bina yetersizliğinden dolayı 6 derslikli ana bina hizmete sokulmuştur. (Şu anda eski ana bina) . Bu bina 1987 yılından 2007 yılına kadar ana bina olarak kullanılmış olup şu anda ek bina olarak hizmet vermektedir. Adres: Acıgöl Ağıllı İlköğretim Okulu Müdürlüğü ACIGÖL NEVŞEHİR Telefon:0 384 328 84 10 www.agilli.meb.k12.tr E-Posta: agilliio@gmail.com kaynak:webrehberiz.biz |