![]() |
Akçaova İlköğretim Okulu Bilgileri Manyas Balıkesir
Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Hakkında - Manyas'taki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Balıkesir'deki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Akçaova İlköğretim Okulu Resimleri - Akçaova İlköğretim Okulu Hakkında
Okulumuzun Tarihçesi Akçaova Köyünde 1940 yılında 3 sınıflı ilkokul açılmış ve iki yıl sonra öğretmensizlikten kapanmış okuldaki öğrencilerin bir kısmı Şevketiye İlkokuluna, bir kısmı Kocagöl İlkokuluna gitmiş, bir kısmı da hiçbir yere gitmeyip okulsuz kalmıştır. 1946 yılında tüm işçiliği ve masrafları köylü tarafından karşılanan imece usulü ile 3 sınıflı bir okul yapılmış ve okulumuz tekrar açılmıştır. Akçaova Köyünde 1979-1980 eğitim-öğretim yılında 1 sınıf olarak açılan AKÇAOVA ORTAOKULU önce köy tüzel kişiliğine ait bir binada eğitim öğretime başlamış bu okulun bütün malzeme ve edevatı köy halkı ve köy muhtarlığınca tedarik edilmiştir. Köy tüzel kişiliğine ait bu binanın yetersiz kalması ezerine köy halkından hayırsever Abdullah KALTAKÇIOĞLU'nun bağışladığı 4450 m arsaya Devlet Millet işbirliği ile 5 sınıflı bir okul yapılmış ve 1987-1988 Eğitim-öğretim yılının 2. yarısında yeni binada eğitime başlanılmıştır. 18.08.1997 tarih ve 4306 sayılı kanunla 8 yıllık kesintisiz eğitime geçilmesi ile okulumuzun adı AKÇAOVA İLKÖĞRETİM OKULU olmuş ve taşıma merkezi olarak eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuza Bayramiç ve Hamamlı Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri gelmektedir. Akçaova İlköğretim Okulu Balıkesir Manyas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Akçaova İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Akçaova İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Akçaova İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Akçaova İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: BALIKESİR / MANYAS Adı: AKÇAOVA İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Akçaova Köyü Manyas Balıkesir Telefon Numarası: 2668176015 Faks Numarası: 2668176102 E-mail Adresi:679234@meb.k12.tr Web Adresi: BALIKESİR - MANYAS - Akçaova İlköğretim Okulu http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz. |