ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Eğitim & Öğretim (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=651)
-   -   Osman Attila İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=512634)

Prof. Dr. Sinsi 08-20-2012 08:41 AM

Osman Attila İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Afyonkarahisar

Osman Attila İlköğretim Okulu Hakkında - Osman Attila İlköğretim Okulu Tanıtım - Osman Attila İlköğretim Okulu Resimleri - Osman Attila İlköğretim Okulu İletişim

Osman Attila İlköğretim Okulu Hakkında Bilmek İstedikleriniz :

1994 yılında Fatih Mahallesinde yapımına başlanmış bir yıl gibi kısa bir zamanda okulun yapımı tamamlanmıştır. 1995 Eylül ayında ilimiz milletvekili ve devrin Maliye Bakanı İsmet Attila'nın katkılarıyla Afyonkarahisarlı şair, araştırmacı yazar ve folklorcu Osman Attila'nın ismi verilerek açılmıştır.

Okulumuz dört katlı olup,14 derslik,2 idari oda,1 öğretmenler odası,1 rehberlik odası,1 atölye,1 laboratuvar,1 öğretmen dinlenme odası,1 çok amaçlı salonu,1 arşiv odası,1 spor odası ve 1 BT sınıfı bulunmaktadır. Okul kalorifer ısıtmalıdır.Okul bahçesinde basketbol, futbol, voleybol ve hentbol sahaları ve çim alanları mevcuttur.1995-1996 Eğitim ve Öğretim yılında 150 öğrenci ile eğitime başlayan Osman Attila İlköğretim Okulu geçen zamanda mahallenin nüfus artışı ile öğrenci sayısı 851'e ulaşmıştır.Okulun başarı durumu iyi olup eğitim ve öğretim çalışmalarında daha başarılı olmak için çalışılmaktadır.

OKULDA BULUNAN MEKANLAR

İdare Odalar:Okulun giriş katında Müdür Yardımcısı odası,1.katında Müdür odası ve 2.katında Müdür Yardımcısı odası bulunmaktadır.
Kütüphane:Okulun 2.katında bulunmaktadır. Öğrencilerimiz kol öğretmenleri ve görevli öğrenciler yardımıyla araştırma, okuma,kaynak edinmek amacıyla kütüphaneden faydalanmaktadırlar.
Laboratuar:4 adet geniş masa ve 20 sandalyeden oluşan ve fen dolabı,televizyon, cd, tepegöz , yazı tahtası ve projeksiyon makinesi gibi araç ve gereçlerle laboratuvar hizmet vermektedir.
Teknoloji ve Tasarım - Resim Atölyesi:Okulumuzun bodrum katında bulunmaktadır.
Spor Odası(Çok Amaçlı Salon): Okulumuzun bodrum katında bulunmaktadır.Yapılan düzenlemeler ile salonun uygun bir köşesine sahne yapılmıştır.
BT Sınıfı:16 bilgisayar
Büro:Yazışmaların, personelin tahakkuk, bordro,maaş işlemlerinin yapıldığı birimdir.Binanın 1.katındadır.Tüm işlemler bilgisayar aracılığı ile yapılmaktadır.
Öğretmen Çalışma Odaları:Okulun 1.katındadır.1 masa ve 10 sandalye,öğretmen dolapları gibi materyallerin bulunduğu öğretmenler odasıdır.
Hizmetli Odası: Zemin katta bulunmaktadır.
Soyunma Odası: Bodrum katında bulunmaktadır.
Kalorifer Dairesi: Okulun bodrum katındır.Kömürlük ve odunluk ile birleşiktir.

OKULUMUZ İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

1. Okulun fiziki yapısında değişiklikler yapıldı.İç boyalar yenilendi.Sınıfların ve diğer birimler çeşitli renklerle boyandı.
2. Tüm tuvaletler yeniden elden geçirilerek gerekli onarım ve tamiratlar yapılmış ve hijyenik sabunluklar takılarak modern hale getirilmiştir.
3. Okul kütüphanesi öğrencilere rahat hizmet verebilecek bir hale getirildi.
4. Kapı, pencere ve diğer kapıları tamir edildi.
5. Okulun bahçesine yeni ağaçlar dikilerek gerekli çim ve ağaçları sulama gibi bakım çalışmaları yapılmaktadır.
6. Atatürk büstü ve okul isimliği yeniden boyandı.
7. Eğitim ve Öğretimde daha fazla faydalanılabilmesi için araç ve gereç temin edildi..
8. Personel için dinlenme odası araç ve gereci temin edildi.
10. Bazı sınıflarda öğrencilerin kalabalık olması nedeni ile sıra ve masa temin edildi.
11. Okulun bahçesi asfaltlandı.İhate duvarının sıvası yapuılarak çevresine kaldırım döşetildi.
12. Bütün sınıfların kirlikleri mermer ve fayans ile kaplatıldı.
13. Okul bahçesinde bulunan çeşmenin bakım ve tamiri yapılarak mermerleri yenilendi..
14. Okulumuzun çok amaçlı salonu tamamen yenilenerek kirlikleri mermerle kaplatıldı,boyandı ve bir köşesine sahne yapılarak öğrencilerimizin hizmetine sunuldu ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere sabit ses düzeneği yaptırıldı.
15.Okul binamızın güvenliğini sağlamak amacıyla 8 gün kayıt yapabilen ve 9 adet güvenlik kamerası bulunan güvenlik sistemi kurulmuştur.
16.Eğitim ve öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere okulumuza 2 adet bilgisayar, 2 adet projeksiyon cihazı, 1 adet lazer yazıcı ve bir fotokopi makinası alındı.

OKULUN BAHÇE DÜZENİ

Bahçe içerisinde yaklaşık olarak 300 metrekarelik kısmı çimlik ve ağaçlıktır.300 metrekarelik kısmı da mermer kaplamalıdır. Okulun arka kısmında ise oyun sahası ve voleybol,hentbol sahaları mevcuttur.Okulun çevresi duvar ile çevrili olup ağaçlarla çevrilidir.

VİZYONUMUZ
Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim ve öğretim etkinliğinin bir parçası olarak hizmet yürüttüğümüz çevrede eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak.

MİSYONUMUZ
Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim-öğretim programını çevre faktörlerinide dikkate alarak etkili ve verimli bir şekilde uygulamak, öğrencilerimizin kabiliyetlerine ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmaktır.

AMACIMIZ
- Öğrencilerimize Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda eğitim ve öğretim vermek
- Cumhuriyet'in hedeflerine gönülden bağlı, ülkesini ve milletini seven, kalkınmada teknolojiye öncelik veren, iyi yetişmiş, nitelikli, aydın fikirli, yapıcı ve yaratıcı bireyler yetiştirmek

Osman Attila İlköğretim Okulu Bilgileri ve iletişim Adresleri :

Okulun Bağlı Bulunduğu İlçe: Merkez
Okulun Telefonu: 272.216 86 54
Okulun Faksı: 272.216 65 87
Okulun Adresi: FATİH MAHALLESİ POSTA YOLU CADDESİ NO:30
Okulun Web Adresi: http://osmanattilaioo.meb.k12.tr/
Okulun E-Posta Adresi: 363542@meb.k12.tr - osmanattilaioo@hotmail.com
Okulun Ulaşım Bilgileri: Şehir merkezinden 3 dakika aralıkla kalkan Fatih Mah. ve Eşrefpaşa Mah. dolmuşlarına binildiği takdirde 10 dakika içinde okulumuza ulaşılır.
Ulaşım Durumu : Karayolu
Lojman Durumu: Yok
Bölgedeki Kiralık Konut Durumu : Sıkıntı Yok

Osman Attila İlköğretim Okulu Resimleri :

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kaynak : webrehberi.biz - okulweb.meb.gov.tr - meb.gov.tr

Okul Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin Tıklayınız