ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Eğitim & Öğretim (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=651)
-   -   Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Bilgileri Merkez Bingöl (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=511402)

Prof. Dr. Sinsi 08-20-2012 12:07 PM

Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Bilgileri Merkez Bingöl

Bingöl'dek İlköğretim Okulları Hakkında - Bingöl Merkez'deki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri - Bingöl Merkez'deki İlköğretim Okulları - Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Tanıtımı - Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Resimleri - Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Hakkında

OKULUMUZ

Okulun Tarihçesi:

Okulumuz 1936 yılında Bingöl’de ilk açılan beş okuldan biridir. Köyümüzün AŞAĞI KÖY diye tabir edilen kenar mahallesinde kargır bir binanın tek derslikli, müdür odası, okul atölyesi ve öğretmen binası olarak inşa edilip 1936–1937 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğretime açılmıştır.

1950 yılına kadar eğitim öğretim bu binada sürdürülmüştür ancak 1950 yılında çıkan büyük bir fırtınada bu bina çökmüş ve yerine betonarmeden aynı bölümlerden oluşan yeni bir eğitim binası yapılmıştır. Bina yetersiz olunca yanına yeni bir derslik daha eklenmiştir.

1971 yılında ilimizde meydana gelen depremde köyümüzün yer değiştirmesinin akabinde okulumuz yeni yerleşim yerinde birkaç derslik ilave edilerek yeniden inşa edilmiştir. 1986 yılında bu okula ihtiyaca binaen yeni derslikler eklenmiştir. 1996 yılında uygulanan 8 yıllık kesintisiz eğitim öğretim kapsamında eğitim öğretime aynı yerde devam edilmiş ancak dersliklerin yetersiz kalması ve köyün konumu itibariyle yeniden yapılandırılmıştır. 14 derslikli eğitim binası, 360 kişilik pansiyon kısmı ve 6 dairelik lojmandan oluşan yeni bir okul yapılarak Pansiyonlu İlköğretim Okulu ( PİO ) statüsüne geçilmiştir. Ancak 2006–2007 Eğitim Yılı’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nca dönüştürme yoluyla Yatılı Bölge İlköğretim Okulu ( YİBO ) statüsüne geçirilmiştir. Öğrenci sayısının azlığı nedeniyle 2008 Ağustos ayında Pansiyonumuz kapatılarak YİBO statüsünden çıkarılmış olup halen İlköğretim Okulu olarak Eğitim Öğretim yapılmaktadır.

1 Mayıs 2003 tarihinde ilimizde meydana gelen depremde okulumuz yıkılmış; 84 öğrenci ve 1 öğretmen arkadaşımız vefat etmiştir. Akabinde Sabah Gazetesi 12 derslikten meydana gelen eğitim binası ve 180 yatılı öğrenci kapasiteli pansiyon binasını 15 Ekim 2003’te eğitim-öğretime kazandırmıştır.

Halen bu eğitim binasında 109 KIZ, 125 ERKEK; toplam 234 öğrenci eğitim görmektedir.

Okulumuzda 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı mevcut olup 5 sınıf öğretmeni, 1 rehber öğretmen, 1 Matematik Öğretmeni, 1 Türkçe Öğretmeni, 1 Sosyal Bilgiler Öğretmeni, 1 İngilizce Öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni, 1 Beden Eğitimi Öğretmeni ve 1 Okul Öncesi Öğretmen olmak üzere toplam 15 öğretmen görev almaktadır. Kadrolu 1 Yardımcı hizmetler personeli ve 1 Şirket Elemanı çalışmaktadır.

Okulumuzun sınıflar bazında ortalama öğrenci sayısı 25’tir. 2009–2010 Eğitim Öğretim Yılı’nda okulumuza kayıt olan öğrenci sayısı 51’dir. Bunların 22 tanesi 1. Sınıf; 29 tanesi de okul öncesi döneme aittir.
BİNGÖL MERKEZ ÇELTİKSUYU SABAH GAZETESİ İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK MİSYONUMUZ

Çağdaş yeniliklere açık, üretim çeşitlerini artıran
üreten, ürettiklerini değerlendiren bireyler yetiştirmek.

BİNGÖL MERKEZ ÇELTİKSUYU SABAH GAZETES İLKÖĞRETİM OKULU OLARAK VİZYONUMUZ

Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve
Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak;
gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve
kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını;
iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.

Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Bingöl Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Çeltiksuyu Sabah Gazetesi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Adı: ÇELTİKSUYU SABAH GAZETESİ YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU

Adresi: Çeltiksuyu Köyü Bingöl

Telefon Numarası: 4262828588

Faks Numarası: 4262828515

E-mail Adresi: 969381@meb.k12.tr

Web Adresi: BİNGÖL - MERKEZ - Çeltiksuyu Sabah Gazetesi İlköğretim Okulu

Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr

Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.