ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Eğitim & Öğretim (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=651)
-   -   Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=511189)

Prof. Dr. Sinsi 08-20-2012 12:42 PM

Fatih İlköğretim Okulu Bilgileri Biga Çanakkale

Fatih İlköğretim Okulu Hakkında - Fatih İlköğretim Okulu Tanıtımı - Fatih İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Fatih İlköğretim Okulu Resimleri

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Fatih İlköğretim Okulu Çanakkale Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur.

Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Fatih İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Fatih İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı
Adı: FATİH İLKÖĞRETİM OKULU
Adresi: CUMHURİYET MAH.MUMCULAR SOK.NO:98/A BİGA

Telefon Numarası: 2863162527
Faks Numarası: 2863168276

atih İlköğretim Okulu Müdürlüğü

Biga Fatih İlköğretim Okulu Cumhuriyet Mahallesi Mumcular Caddesi No:98/A adresinde bulunmaktadır. Okulun arsası 4960 metrekare olup, Bir metrekaresi 5 liradan Osman, Ahmet ve Niyazı SÜLÜN kardeşlerden satın alınmıştır. Okul arsası Biga Tapu Kadastro kütüğünün 18K. 1B. Pafta No:122’ ya kayıtlıdır.

Okul binası 1965 yılında müteahhit Abdurrahim YAZAN’ a ihale edildi ve 2 yılda tamamlanarak 1967-1968 öğretim yılında hizmete açılmıştır.

Okul binası 3 katlı olup, zemin katında; yemekhane, kantin, laboratuar, kalorifer ve sonradan eklenen bir dershane bulunmaktadır. Sonradan 3 oda dershaneye dönüştürülmüştür.

1967-1968 Öğretim yılında Okul Eğitim Öğretime açıldığında Dumlupınar İlköğretim Okulundan Mehmet EĞER, Nahide BAYAR, Mükerrem GÜRGEN, Mehmet ÖZTÜRK, Ahmet ÖZDEMİR, Muhsin BAĞCI, M.Ali YAĞAN isimli öğretmenler öğrencileriyle birlikte naklen okulumuza atanmışlardır. Merkez sırası gelen Remzi TERZİ, Selim ŞAHİN, Reşat ÇETİN ve Mustafa MERDAN’ ın atanmasıyla öğretmen kadrosu tamamlanmıştır.

Okulumuz açıldığında 2009-2010 öğretim yılına kadar 2122 si 5 yıllık,769 u 8 yıllık olmak üzere toplam 2891 öğrenci mezun etmiştir.

Okulumuz açılışından bu yana Mehmet EĞER, Ahmet ÖZDEMİR,Ramiz TUTKUN, Orhan YEŞİLBAŞ, Mehmet CAN, Musa DURA, İbrahim KİNET , Hüseyin SEZEN okul müdürü olarak çalışmışlardır. Halen Ali Hikmet CEVHER okul müdürü olarak görev yapmaktadır.

Okulumuzda uzun yıllardan beri futbol,voleybol,basketbol,masa tenisi ve halk oyunları gibi sportif etkinlikler düzenlenmekte olup bu dallarda çok sayıda il ve ilçe dereceleri mevcuttur.Özellikle 2008-2009 Öğretim yılında futbol dalında il ve ilçe bazında 1.lik ve 2. lik ödülleri kazanılmıştır.

Okulumuz son yıllarda Resim dalında gösterdiği başarı ile İlçe,İl ve Türkiye düzeyinde çok sayıda ödül kazanmıştır.

2009-2010 öğretim yılında, Biga Belediyesinin katkılarıyla halı saha yapılarak hizmete açılmıştır.

2009-2010 öğretim yılı sene başı itibari ile okulumuz güvenlik kamerası sistemiyle korunmaktadır.Ayrıca aynı yıl okulumuz eğitimde teknolojiyi(bilgisayar,projeks iyon) kullanma açısından yeterli seviyeye gelmiştir.

2009-2010 Öğretim yılında okulumuza üniversite öğrencilerinin katkılarıyla kütüphane kazandırılmıştır.

Okulumuz Cumhuriyet Mahallesi ile Sakarya Mahallesinin bazı bölümlerinden öğrenci almakta olup, ayrıca Taşıma Merkezi olarak çevre köyleri olan Abdiağa, Sarıkaya, Ovacık Bakacaklıçifliği ve Eybekli Köylerinin ilk öğrenim çağındaki (6-14 yaş arası) çocuklarına hizmet vermektedir.

Fatih İlköğretim Okulu olan okulumuzun ismi İstanbul’u fethederek çağ kapatıp çağ açan 7.Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet Han’dan gelmektedir.

Okulumuz GÜNDÜZLÜ olup,aynı zamanda TAŞIMA merkezidir.

Okulumuz kalorifer ile ısınmaktadır.Aydınlanma TEDAŞ ‘ın mevcut elektrik şebekesinden sağlanmaktadır.Su ihtiyacımız belediye şebekesinden karşılanmaktadır.Binamız kanalizasyon sistemine bağlıdır.

Okulumuzda öğrencilerin öğrenim gördüğü 14 derslik vardır

Okulumuzda 2 laboratuar vardır.Fen Laboratuarında gerekli Deney araç-gereçleri mevcuttur.Bilgi Teknoloji Sınıfında 15+1 Bilgisayar mevcuttur.

Okulumuzun her sınıfında sınıf kitaplıkları mevcut olup, ayrıca okulumuzun bünyesinde 700 kitap mevcudu ile birde kütüphanesi vardır.

.biz