![]() |
Arıburun İlköğretim Okulu Bilgileri Merkez Çanakkale
Çanakkale Arıburun İlköğretim Okulu Hakkında - Arıburun İlköğretim Okulu Tanıtımı - Arıburun İlköğretim Okulu Erişim Bilgileri - Arıburun İlköğretim Okulu Resimleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Arıburun İlköğretim Okulu Çanakkale Merkez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Arıburun İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Arıburun İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Arıburun İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Arıburun İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı Bulunduğu Yer: ÇANAKKALE / MERKEZ Adı: ARIBURUN İLKÖĞRETİM OKULU Adresi: Cevatpaşa Mahallesi Derince Sokak No 5 Çanakkale Telefon Numarası: 2862172049 Faks Numarası: 2862141156 ARIBURUN İLKÖĞRETİM OKULU TARİHÇESİ Okulumuz Cevatpaşa Mahallesinin Kocatepe semtine yapıldığı için evvela adı “KOCATEPE İLKOKULU” olarak adlandırılmıştır. Sonradan il Daimi Encümen’inin 10 Kasım 1975 tarih ve 399 sayılı kararı ile Arıburun Savaşlarından esinlenerek ve mahalli olması isteğiyle “Arıburun İlkokulu” olarak değiştirilmiştir. OKULUN YAPILIŞI VE ÖĞRETİME BAŞLAMASI Okulumuzun inşaatı 1 Temmuz 1974 tarihinde Müteahhit Mustafa Taştan’a verilerek başlamış ve 21 ağustos 1975 tarihinde tamamlanmıştır. Kontrolünü bayındırlık Müdürlüğünden Orhan Sayın yapmıştır. Okul binasına 998995 lira harcanmıştır. Okul iki katlı olup 12m dershanesi bir öğretmenler odası, müdür odası, üç tane küçük oda ve iki koridor ve 6 kabinlik iki tuvaleti vardır. Bina dıştan dışa 544 m2’dir Bahçe duvarları ayni müteahhit tarafından 19 temmuz 1976 yılında bitirilmiştir. 133579 lira harcanmıştır.1696 m2 bahçesi vardır. Okul bahçesi 1976 kasım ayında ağaçlandırılmıştır. Okul 20 Ekim 1975 pazartesi günü 18 mart okulundan ayrılarak gelen beş sınıf sekiz subye ile 214 öğrenci ve 8 öğretmenle öğretime başlamıştır. İlk mezunlarını 1975-1976 öğretime yılında vermiştir. .biz |