![]() |
Karanlıktayım!...
Karanlıktayım!... Kalmasın diye hiçbir ahın, Helal olsun gözyaşlarım Ve olmaz olsun gel diyen haykırışlarım! Şimdi garezim bana, Pişmanlıklar sana, Küsüşler tüm dünyaya... Susuşum kendimden, Bitişin kendiliğinden... İki özne bir yüklemdik. Yine de eksiktik. Sen bir özne daha dahil ettin cümlemize. Ben düştüm sonra, iki kaldınız. Nasılsa devrik bir cümleydik. Ne süslü kelimelerdik, ne de bir anlam yüklendik. Geçmiş zamanda başladık yazılmaya, şimdiki zamana yenildik. Biz iki özne bir cümleye yetemedik. ikimiz bir olup ta bir yükleme denk gelemedik. Şimdi ayrı hikayelerin ayrı cümlelerinde, ayrı sevdaları taşıyoruz anlam diye. Nesne acı, yüklem ayrılık. Sen ihanete eş anlam, ben kendi cümlesinde kaybolmuş gizli özne.... Herkesin biraz faili olduğu meçhul bir cinayetti yüreğim... Olay yeri incelemesi için gelen dedektifler, parmak izlerinin kime ait olduğunu anlayamamıştı... O kadar çoktu ki cinayetimin failleri... O kadar çoktu ki üzerime yağan kurşunlar... O kadar kan akmıştı ki canımdan O kadar çoktu ki canımdan can alanlar !!! Üstlenen olmamıştı cinayetimi... Sahip çıkan da.Hiçbir masal kahramanı o yüreğe sahip değildi.Cesedimi teşhis etmek için morga çağırılanlar, tanımadıklarını söylediler o soğuk yüzlü kadın cesedini. Timsah gözyaşları bile dökemeden ardımdan, arkalarını dönüp gitmişlerdi koşarak.Yüzleşmeye cesaretleri var mıydı ki,Ne benimle, ne de kendileriyle,Muhasebe yapacak vicdanları da yoktu onların,Kendilerince, verilecek hesapları da.. Ben ise; Gözleri açık soğuk cesedimle ve buz kesmiş yüreğimle manşetlerdeydim artık... Herkesin biraz faili olduğu meçhul bir cinayet olarak!!! Yokluğun vurdu zayıflığımın ortasındayken ben,yediremedim gururuma..dudaklarda sus kaldım.YAĞMURLAR yağdırdım gittiğin şehre,sen olmayınca.. gözlerde yaş kaldım.. ----------------------------- Hani ben bulut Sen yağmur olsan Sokakları dargın bu HÜZÜNBAZ ülkeye yağsak.. alıntı |