![]() |
Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi
Tekirdağ Milli Piyango Fen Lisesi Slogan Tekirdağ için Türkiye ile yarışıyor Kuruluş 1999 Ülke Türkiye Şehir Tekirdağ, Merkez Türü Fen Lisesi Müdür Fuat Asım Arvas Eğitim dili Türkçe Yabancı diller İngilizce Web sitesi TekirdagMPFenLisesi.k12.tr Eski Okulun Binası Tekirdağ Ortopedik Özürlüler Okulu olarak yapılmıştır.1998-1999 Eğitim Öğretim yılında Tekirdağ Fen Lisesine geçici olarak tahsis edilmiştir.Okul 2007 yılında Milli Piyango İdaresince yaptırılan kapalı spor salonlu yeni okul binasına taşınmıştır. Okul binası Dereağzı semtinde, Bölge trafikten ayrılan ve Kentkur'a ulaşan tali yol üzerindedir. İstanbul-Çanakkale yolunun yanındadır. Diğer bir ifadeyle Bölge trafik, İl Jandarma komutanlığı, Özel Tekirdağ Koleji gibi kurumlara 100'er metre uzaklıktadır. Ayrıca Marmara denizine nazır, Tekirdağ sahil kıyı şeridine yaklaşık olarak 300 metre mesafededir. Okul karma eğitim vermekte olup yatılı ve gündüzlüdür. Sınıf öğrenci kontenjanları fen liseleri yönetmeliğine göre 24 tür. Kaynak : Wikipedia |