![]() |
Kars Yöresi Halk Oyunları Nelerdir - Kars'ın Halk Oyunları
Kars Yöresi Halk Oyunları Nelerdir?
KARS YÖRESİ HALK OYUNLARI OYUNLARIN ÇALGILARI Meydanlarda: Davul - Zurna, Davul - Klarnet. Meydanlarda ve Kapalı Yerlerde: Klarnet, Akordion, Armonika, Tar, Tulum, Mekkare, Zilli veya Zilsiz Tef. Ağcaferikler - Bar, Kadın, Türkülü . Ağır ayak - Erkek, Tek. Ağır bar - Bar, Erkek. Ağır kayda - Ağır oyun - Kadın, Tek. Ağır terekeme - Erkek, Kadın, Tek - Toplu. Ahçik - (Bak. Ermeni Kızı) Ahıska barı - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Ahıska gülü - Kadın, Tek. Ahlat barı - Bar, Erkek. Akçaferikler - (Bak. Ağcaferikler) Akışta - (Bak. Alkışta) Alkışta - Kadın, Erkek, Karma, Çift - Toplu. Allı yeşilli kızlar - Bar, Kadın, Erkek. Allı yeşilli mendil - Bar, Kadın, Erkek. Alma dere - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Almalar - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Almalı dağlar - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Altın Yüzük - Bar, Kadın, Erkek. Ardahan barı - Bar, Erkek, Kadın, Karma Arpaçayı - Kadın, Erkek. Arpaçayı diringisi, Erkek, Tek. Arzuman - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Arzumanî - (Bak. Arzuman) Askerani - (Bak. Gence) Aşırma - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Ay Işığı - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Azerbaycan - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Azerbican - (Bak. Azerbaycan) Bahçeden gelen ne sestir - Kadın, Tek. Bahteverdi - Balabala - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Balaceyran - Kadın, Erkek, Tek.- Balalı Tavuk - Taklitli kadın, Erkek, Tek - Toplu. Bapur - (Bak. Papori) Bar - Bar, Kadın, Erkek. Karma. Bardız Barı - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Bar sekmesi - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Bayburt'un İnce yolu - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Baycan - (Bak. Azerbaycan) Bebek oyunu - Taklitli, Kadın, Tek. Bekir - (Bak. Bekir Bengi) Bekir Bengi - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Bengi - Benzetme - Taklitli oyun - Berta - (Bak. Deli horon) Berzini - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Beş açılan - Erkek, Kadın, Tek - Toplu. Biçan - (Bak. Azerbaycan) Bir gül ektim - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Bizim bağda - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Boyakçının gelini - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Bu gelen nahır mıdır - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Bülbül - Kadın, Erkek, Karma, Tek - Toplu. Camış girdi bağa - Erkek, Kadın, Tek. Can maral - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Ceylân - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Ceylânı - (Bak. Ceylân) Coşkun Çoruh - (Bak. Deli horon) Çam dalı - Çarışka - Çapik - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Çepik - (Bak. Çapik) Çeçen Kızı - Kadın, Tek - Toplu. Çember - (Bak. Bengi) Çıldır barı (Çıldır Yallısı) - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Çiftayak - Tek, Erkek. Çift Basma - (Bak. Çiftayak) Çift Tamzara ¦ Bar, Erkek, Kadın, Karma. Çil horoz - Taklitli, Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Çil horuz. (Bak. Çil horoz) Çoban - Kadın, Erkek, Tek. Dağda hayladım kurdu - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Dağda kestim değnek - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Dalilo, Daliloy - Bar, Kadın Erkek, Karma. Delilo, Delüoy - (Bak. Dalilo) Della, Delloy - (Bak. Dalilo) Derilo - (Bak. Dalilo) Dasniçorç - (Bak. Ondört) Davul ban - Erkek, Çift. Deli horon - Horon, Erkek. Deli kız - Taklitli, Çift, Karma. Derbendi - Destiyi aldım ana - Kadın, Tek. Deve oyunu - Temsili, Taklitli oyun. Dırıngı - (Bak. Diringi) Diringi - Kadın, Erkek, Tek. Dilican - Dinme - Kadın, Tek - Toplu, Türkülü. Diz kırma - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Döne - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Dringi - (Bak. Diringi) Durna - Tek, Kadın. Durna barı - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Durnalar - (Bak. Durna) Dur yerinde hanım süre gel - (Bak. Arpaçayı diringisi) Düz bar - Bar, Erkek, Kadın. Düz Diringi - Tek, Kadın, Erkek. Düz Yalh - (Bak. Düz bar) Eğil dağlar - Erkek, Kadın, Karma, Tek - Toplu. Elmas - Engeli - (Bak. Enzeli) Enşelİ ( Bak. Enzeli) Enzeli - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Ermeni kızı - Kadın, Tek. Erzurum barı - Bar, Erkek, Kadın, Karma. Ezingan deresi - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Gaçke barı - (Bak. Kız barı) Garzanî - Bar Erkek. Gaşenk - Gelin Memmet - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Gence - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Geylani - (Bak. Ceylan) Gorişhi - (Bak. Lezinka) Gögerçin vurdum - (Bak. Canmaral) Gölenin düzü - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Gülabi - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Gülsen - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Gülüm oğlan - Bar Kadın, Erkek, Karma. Gümrü barı (Gümürü ban) - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Gümrü Yallısı - (Bak. Gümrü barı) Güzelleme - Güzeller barı - (Bak. Nari) Hakkari Barı - Bar, Erkek Hakkari yallısı - (Bak. Hakkari Barı) - Bar, Erkek. Hala bacı - Taklitti, Kadın, Tek. Hançer barı - Erkek, Çift. Han kızları - Kadın, Erkek, Karma, Tek - Toplu. Hasan dağı - Kadın, Erkek, Tek. Hay hay hanım - Kadın, Erkek, Karma, Tek - Toplu. Hay Lalo - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Hay Lolo - (Bak. Hay Lalo) Hay mendil mendil mendil - Kadın - Tek. Hekari barı - (Bak. Hakkari barı) Hekari yallısı - (Bak. Hakkari barı) Hekkari barı - (Bak. Hakkari barı) Hekkari yallısı - (Bak. Hakkari barı) Hey nari - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Hoşbilezik - (Bak. Altın yüzük) Horoz oyunu - Kadın. Horuz oyunu - (Bak. Horoz oyunu) İğdır barı - Bar, Erkek, Kadın, Karma. İğdır yallısı - (Bak, İğdır ban) İnce dere - Bar, Kadın, Erkek, Karma (Aynı oyun kadınlar tarafından Tek - Toplu olarak ta oynanmaktadır) İndim derede durdum - Bar, Kadın, Erkek, Karma. İndim dereye beklerim - Bar, Erkek, Kadın, Karma. İnnabi - Kağızman barı - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Kalalı - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Kalari - Kadm, Erkek, Tek - Toplu. Kalender - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Kalkan kılıç oyunu - (Bak. Kılıç Kalkan oyunu) Kaloş - Kadın, Erkek, Tek - Toplu. Karabağ - Erkek, Kadın, Tek - Toplu. Karadonlu - Kadm, Erkek, Tek - Toplu. Karam - Erkek, Kadm, Tek - Toplu. Karapürçek - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Kars barı - Bar, Erkek, Kadm, Karma. Kars gülü - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Karsın önü - Bar, Kadın, Erkek, Karma. Kars yallısı - (Bak. Kars ban) Kars Zeybeği - Kadın, Erkek, Karma, Çift - Toplu Temsili. Karşıberi - Karşılama, Erkek, Kadm, Karma, Çift - Toplu. Kazengi - |