![]() |
Karaşeyh Köyü Hakkında Bilgi Çat Erzurum
Erzurum İli Köyleri - Karaşeyh Köyü Çat -Karaşeyh Köyü Hakkında Bilgiler - Karaşeyh Köyü Resimleri
Erzurum Bilgiler Nüfus 654 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 25750 Alan Kodu 0442 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Erzurum İlçe Çat Karaşeyh, Erzurum ilinin Çat ilçesine bağlı bir köydür. Coğrafya Erzurum iline 56 km, Çat ilçesine 16 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 888 2000 654 1997 616 Ekonomi Köyün ekonomisi çogunlukla büyukbaş hayvançılık yetıştırılir Muhtarlık Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: (2008) Halit Çelebi 2004kutbettin aktaş [[1999] - ahmet aktaş 1994 - ahmet aktaş 1989 - kıyasettin aktaş 1984 -ahmet aktaş 2008 yılı muhtar olan halıt çelebidir 2009 yılı örnek muhtar fesih aktaştır Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ve ilköğretim 8.sınıfa kadar eğitim vermektedir köyde öğretmen kadrosu 10 dur.2 tane lojman vardır.2 oda mutfak banyo ve wc2den oluşan. Köyün içme suyu şebekesi vardır kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.Yapılan palandöken barajı ile köy merkezi hale gelmiştir.Çat Barajı köyün altına kadar gelmekte olup,güzel bir görünüm vermektedir. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz. |