![]() |
Karataş Köyü Merkez Elazığ
Karataş Köyü Merkez - Karataş Köyü Hakkında - Karataş Köyü Tanıtımı -Karataş Köyü Resimleri
Elazığ Bilgiler Nüfus 56 (2000) Koordinatlar Posta Kodu 23000 Alan Kodu 0424 Yönetim Coğrafi Bölge Doğu Anadolu Bölgesi İl Elazığ İlçe Merkez Web Sitesi Karataş, Elazığ ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe Köyün, Musul-Karakoyun'dan gelen Türkmenlerce kurulduğu Osmanlı iskan kayıtlarında mevcuttur. Köy, tamamen Karakoyunlu Türkmenlerinden oluşan bir Türk köyüdür. Kültür Köyde, Elazığ'ın Türkmen gelenekleri ve görenekleri yaşatılır. Harput-Türkmen şivesi konuşulur. Köyde Türk-İslam kültürü yaşatılır. Yemek kültürü ve düğünleri, Elazığla aynıdır. Coğrafya Elazığ merkezine 15 Km. uzaklıktadır. İklim Karataş Köyü Merkez- Karataş KöyüHakkında - Karataş Köyü Tanıtımı -Karataş Köyü Resimleri Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2000 56 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vard Köy Muhtarı: Muhtarlık Erişim Bilgileri: Telefon: Cep Telefonu: Demografik Bilgiler: Nüfusu: 2000 56 1997 0 İle Uzaklığı: 15 km İlçeye Uzaklığı: 0 km Rakım: m Sağlık Evi Yok Sağlık Ocağı Yok İlköğretim Okulu Var / Faal Değil PTT Şubesi Yok PTT Acentası Yok Su Şebekesi Yok Kanalizasyon Yok Kaynak:Vikipedi Özgür Ansiklopedi Kaynak : Yerel Net Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz |