ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Doğu Anadolu Bölgesi (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=626)
-   -   Elazığ Hazar Gölü Hakkında Bilgi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=491579)

Prof. Dr. Sinsi 08-19-2012 02:59 PM

Elazığ Hazar Gölü Hakkında Bilgi
 
Elazığ Hazar Gölü Hakkında Bilgi-
Elazığ Hazar Gölü

HAZAR GÖLÜ


Elazığ'a 22 km. Uzaklıkta, Elazığ - Diyarbakır karayolu güzergahında olup, Hazarbaba ve Mastar dağları arasına sıkışmış tektonik bir göldür. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin kendine has plajları olan su sporları ve balık avcılığı yapılan en önemli gölüdür.

Uzunluğu 22 km., genişliği 5-6 km. olan göl, günün her saatinde değişik görünüm kazanarak mavinin ve yeşilin her tonunu gösterir. Suyu berrak, sodasız ve tuzsuzdur.

Çevresinde 25'e yakın kamu kurum ve kuruluşlarına ait eğitim ve dinlenme tesislerinin yanı sıra turizm Bakanlığından belgeli otel, motel lokanta ve günübirlik piknik alanı, ayrıca özel kuruluşlar tarafından işletilen balık evleri bulunmaktadır.

Son zamanlarda çevresinde çok sayıda ikincil konutlar ve yazlıklar ile tatil sitelerinin yapıldığı göl, çevre illerin de faydalandığı tatil merkezi konumundadır.





Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.