![]() |
Bozçanak Köyü Palu Elazığ
bozçanak köyü bilgileri - bozçanak köyü tanıtım - bozçanak köyü resimleri
Bozçanak, Elazığ ilinin Palu ilçesine bağlı bir köydür. Tarihi Eski adı Buban'dır.köyün girişinde bulunan ve eski zamanlarda,insanların konaklama ihtiyaçlarının giderildiği bir han mevcuttur.yapılan yenileme çalışmaları ile adı bozçanak olarak değiştirilmiştir.Zaza köyüdür. Kültür köyün yeresel yemekleri olarak aröşek,pındırık,içli köfte,zerbet bölgede meşhurdur. Coğrafya Elazığ iline 70 km, Palu ilçesine 27 km uzaklıktadır. İklim Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Rakımı yüksek olduğundan,kışlar çok sert,yazlar ise civar köylere oranla daha yumuşak geçmektedir. Nüfus Yıllara göre köy nüfus verileri 2007 615 2000 567 1997 512 Ekonomi Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ayrıca son yıllarda madencilik büyük ivme kazanmıştır Muhtarlık son yapılan yerel seçimlerde(29 MART 2009) köyün muhtarı: Mehmet ÖZDEMİR Altyapı bilgileri Köyde, ilköğretim okulu vardır ve birleştirilmiş sınıflar olarak eğitim vermektedir.. Köyün içme suyu şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardır ancak görevli atanmamıştır. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg kaynak - yerel net vikipedi - özgür ansiklopedi köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz |