![]() |
Ömür Uzatan Gıdalar Nelerdir?
Domates gibi kırmızı sebzeler, kadınlar için faydalı gıdalar listesinde baş sırada yer alıyor. Yağsız yoğurt ve süt de kemik erimesiyle mücadelede önem taşıyor..
. Beslenme ve Diyet Uzmanı Canan Öcal Kuzum, 'ömür uzatan' süper gıdaları şöyle sıraladı: . Yoğurt; kadınlarda mide ülseri ve vajina enfeksiyonu risklerini azaltıyor. * YAĞLI BALIKLAR: Somon, sardalye gibi balıklar, hücre zarını güçlendirdikleri gibi, kalp hastalığı, hipertansiyon, depresyon, eklem ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı korunmaya katkı sağlıyor. Haftada en az iki kez yenmesi öneriliyor. * KIRMIZI SEBZELER: Kadınların domates, kan portakalı ve karpuz gibi likopen zengini gıdaları haftada üç kez tüketmeleri sağlıklarına sağlık katar. Güçlü bir antioksidan olan likopenin meme kanseri riskini azalttığı da biliniyor. * YARIM YAĞLI SÜT: Kalsiyumun kemiklere faydalı olabilmesi için gereken D vitamini, kemik erimesini engelliyor. Yağsız sütte ve portakal suyunda bulunan bu vitamin; şeker hastalığı, MS, göğüs, kolon ve yumurtalık kanseri risklerini de azaltıyor. D vitaminin yumurtalık kanserini önleme potansiyeli de var. * ÇİLEK VE BÖĞÜRTLEN Çilek, böğürtlen, kızılcık ve ahududu gibi meyveler, hücre onarıcı olduğu bilinen 'antokyan' maddesi içerirler. C vitamini ve folik asit açısından çok zengin olan bu meyveler, cildi yaşlanmaya karşı da koruyor. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.