![]() |
Volkan Konak
Doğurdun beni hacel arada kör karanlık bir gecede
On altı yaşında beni İstanbul a saldın anacım Ama inan göbeğimi kopartığında bu kadar canım yanmamıştı Belki bu yüzden bu yüzden anacığım yüzüm gözüm kırık dolaşırım hala Avuçlar dolusu ağladım yalnızlığımda pek belli etmeden Ama en çok babam buzağımı kestiğinde ağlamıştım Şimdi bunlar nerden çıktı deme bana hep konuşmak istemişimdir yıllar yılı Ama olmadı Beklide kalabalık sülale olmanın bedeli Bir sofrada kahvaltıya doyamadım anacığım bırakta konuşayım Beklide ölesim gelmiş kim bilir bırakta ağlayayım Buralarda insanlar araba ve elbise markalarını ezberlerler bense ayrılıkları Bağzıları yazlıklara gitmeye özler bense gübre kokulu anneme kavuşmayı özlerim Kendimi kızılağaçlar arasında kaybediyorum zaman zaman Başıma bastığın toprağın kokusu vuruyor anam anacığım Anacığım bilirsin üniversiteyi Almanya da ki eniştemin parasıyla bitirdim Düzensiz harcamalarımı da bilirsin aç kaldım zaman zaman ama onursuz hiçbir zaman Hiçbir zaman da gücenmedim yedi bölgeli ülkeme Çok küfür ettim onursuzlara vazgeçmem derdim Düşüncelerimden dolayı çok uğraştılar benimle Kökü toprakta karayemiş fidanı gibi direndim dimdik onurla İki kez silahlı saldırıya uğradım ağustos ayında ise ekinler sararırken doğduğum şehirde uyandım Beş yaşındayken âşık oldum lisedeyse öğretmenime ablamın ve senin müdahalene karşı Velhasıl çok sevdim kadınları anacım aldattıklarımda oldu aldatıldığım da ama asla konuşmadım arkalarından Hele sana lacivert gözlü torun veremedim ya ben yine hayırsız oğlunum senin Kimsenin önünde eğilmedi bu asi başım Bize ilkokulda öğretti öğretmenlerimiz Celal Bahçekapılı Nuri Gazioğlu ve Orhan Yavuz İleriyi görmek için başımızı hep dik tutmayı onlardan öğrendik Bu yüzden anacığım işte bu yüzden güneşin bile üzerine yürüdüm gölgemi geçmek için İyide oldu uzakta kırılan söğüt dalını gördüm acısını da Mısır püskülünü rüzgârda salınmasını seyrettim bahtiyarlığını da Karşı yamaçtaki evde doğum sancısından ve de fakirlikten tahtayı ısıran kadının acısını duydum yüreğim derinlemesinden orta yerinden yarılarak Şimdi gelelim sana beni iyi dinle koca çınarım Kemal Dursun ve Rüştü Er iyi doktordur ilaçlarını bir defa olsun saatinde al be anacım Öyle kolay pes etmek yok yaşamakta direneceğiz ve kahretsin ki buda bizim elimizde olan bişey anacığım Duyduğuma göre abimin resmini ahırda inekle buzağının arasına asmışsın benim koca anacığım millet senin kara bıyıklı oğluna sevdanı bilemez gülecekler sana Mektubumdaki üzünçlerimden babama bahsetme beni kırsada yıkamaz bu kirli şehir hem kolay okuyasın diye büyük harflerle yazdım kolayına gelipte ablama okutma cumhuriyet kadını evet anam yine kirpiklerim tuzlandı yine galiba şimdilik bu kadar Seni ilkbaharda patlayan tohumun hışırtısı kadar masum öpüyorum ve seni kardelen çiçeğinin özlemiyle kucaklıyorum Biliyorum bu son sözlerden bir şey anlamadın ve beni sövdürmeye başlıyorsun O zaman al sana al sana anderin mastisi seni çok seveyirum hayırsız oğlun ÖMER AHMET |
Cevap : Volkan Konak
Sevgilim
Yeşıl eriğim benim Ben içine hapsolmuş çekirdeğinim senin Hapiste günler ağır geçer diyordun Olsun be ben vazgeçtim zurriyetimden Yeterki yetim bir çocuk gibi bırakma beni Zira sensiz bu can bir yüktür yüreğime Kaldır öpülesi alnını ve bak bana Gordünmü gülüm bir tek gözlerim değişmedi gene Bır tek gözlerim Açılır açılır gözleri gülümün İçlerinde yeşil çam ağaçları Uyanışların en tazeleri Odamızdan geçer gülüm seninle Feriğim fidanım feryadım Hey benim zizil parmak Memleket gözlüm Geceleri hep peşinden koşar Göğsüme takıp yönümü bulduğum Kalp verdin onur verdin Yetmez mi deli fişeğim Feriğim fidanım feryadım Hey benim zizil parmak Memleket gözlüm Benım en buyuk kudretim Senin sahiden şehrimde olduğunu bilmek Hatta şu an ıslak şehrimde geceliğinle balkondasın Bende dokunmaya çalışıyorum ince parmaklı ellerine Kaldır öpülesi alnını ve bak bana Yoroz değil kararan Yüzümde ışıgından ayrılmanın kederi Birazda işte geldik gidiyoruzun hüznü var Ama gördün mü gülüm Bır tek gözlerim değişmedi yine Bir tek gözlerim |
Penceresi önünde karanfil saksı
Oturmuş yazar yarim birine yazı Kimi sever bilinmez dumanlı başı Zalim olma sevgilim taşdan değilim Batmam elin üstüne diken değilim Zalim olma sevgilim taştan değilim Kaldır başını bir bak haram değilim Penceresi önünde üzümlü asma Benden başka birini aklına takma Benimkide yürek canım üstüne basma Zalim olma sevgilim taştan değilim Batmam elin üstüne diken değilim Zalim olma sevgilim taştan değilim Döndür başını bir bak haram değilim |
Hastane önünde incir ağacı anam ağacı
Doktor bulamadı bana ilacı anam ilacı Doktor bulamadı bana ilacı anam ilacı Baştabip geliyor yaramdan acı anam vay acı Hasta düştüm yüreğime dert oldu anam dert oldu Ellerin vatanı bana yurt oldu anam yurt oldu Mezarımı kazın bayırdan düze anam vay düze Yönünü çevirin sıladan yüze anam vay yüze Yönünü çevirin sıladan yüze anam vay yüze Benden selam söyle sevdiğinize Başına koysun karalar ağlasın anam ağlasın Gurbet elde kaldım diye ağlasın anam ağlasın Garip kaldım yüreğime dert oldu anam dert oldu Ellerin vatanı bana yurt oldu anam yurt oldu |
Ah gurbet zalım gurbet
Ağlatırsın adamı Gözümde yaş kalmadı Bıraksana yakamı Vay seni Cerrahpaşa İçmem suyundan içmem Bi dahaki seneye Yolcu da gelup geçmem Yaş akar gözüm sızlar Ne kalur gerisine Herkesun bir derdi var Durur içerisinde İnandık doktorlara Öyle böyle dediler Ayrılık defterini Elimize verdiler Doktorlar da bilir mi? Ciğerun acisini Cerrahpaşa'ya koydum Canumun yarısını Yaş akar gözüm sızlar Ne kalur gerisine Herkesun bir derdi var Durur içerisinde |
Birtanem;
birtanem son mektubunda başım sızlıyor yüreğim sersem diyorsun seni asarlarsa seni kaybedersem diyorsun yaşayamam yaşarsın karıcığım yaşarsın kara bir duman gibi dağılır hatıram rüzgarda yaşarsın kalbimin kızıl saçlı bacısı en fazla bir yıl sürer yirminci asırlılarda ölüm acısı... ölüm bir ipte sallanan bir ölü e bu ölüme bir türlü razı olmuyor gönlüm fakat emin ol ki sevgili zavallı birinin tüylü siyah bir örümceğe benziyen eli geçirecekse eğer ipi boğazıma, mavi gözlerimde korkuyu görmek için boşuna bakacaklar nazıma ben alacakaranlığında son sabahımın işitilmemiş bir türküyü duyacak dostlarımı ve seni göreceğim gülüm! ve yalnız yarım kalmış bir aşkın acısını toprağa götürecek karım benim iyi yürekli altın renkli gözleri baldan tatlı arım benim nediye yazdım sana istendiğini idamımın daha dava ilk adımında ve bir şalgam gibi koparmıyolar kellesini adamın haydi bunlara boş ver paran varsa bana bir fanila bir don al tuttu yine bacağımın siyatik ağrısı ve unutmaki daima iyi şeyler düşünmeli mapusun karısı.. |
gökten bir yıldız kaydı
karadenize düştü aman aman gardaş yara yaralıyım onu sevenlerinin yürekleri tutuştu susun kuşlar susun kara karalıyım aman aman gardaş yara yaralıyım bu amansız hastalık tatlı canını aldı aman aman gardaş yara yaralıyım kemençesi duvarda,gitarı nerde kaldı susun susun kuşlar kara karalıyım kalsın dağların karı kervanım yürüyecek aman aman gardaş yara yaralıyım o güzelim saçları toprakta çürüyecek gene geldi yaz başı şenlenir yüksek dağlar aman aman gardaş yara yaralıyım demedimi azrail bak sevgilisi ağlar susun susun kuşlar kara karalıyım... |
Divane aşuk gibi da yar dolaşırım yollarda
Divane aşuk gibi da yar dolaşırım yollarda Kız senun sebebune Kız senun sebebune Kaldım istanbullarda kaldım istanbularda Kız senun sebebune Kız senun sebebune Kaldım istanbullarda kaldım istanbularda Sar belune belune da karadeniz kuşağı Sar belune belune da karadeniz kuşağu E kız sende delisun E kız acep delisun E kız sende delisun E kız acep delisun Alsam hapu uşağu Alsam hapu u Yüksek dağun kuşiyum da selviye konacağum Yüksek dağun kuşiyum da selviye konacağum İste beni babamdan iste beni anamdan Vermezse kaçacağım Vermezse kaçacağum İste beni babamdan iste beni anamdan Vermezse kaçacağım Vermezse kaçacağum Al şalum yeşil şalum da dağlaru dolaşalum Al şalum yeşil şalum da dağlaru dolaşalum sen yağmur ol ben bulut sen yağmur ol ben bulut Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum Maçkada buluşalum |
Nefesin Nefesime
yatar gül harmanı gibi canımın dermanı gibi her yanında çiçek açmış binboğa ormanı gibi nesine yar nesine ölürüm yar sesine bidaha vursaydı nefesin nefesime canım sesemi geldin kadem basamı geldin sağ olsam gelmez idin öldüm yasa mı geldin |
volkan konağın şarkılarını severim ben ya teşekkürler
|
zigana dağları geçit vermiyor
yaşlı gözlerime uyku girmiyor hasretine düştüm günüm geçmiyor aylar oldu göremedim yar seni ötme bülbül ötme yüreğim yare biliyorum yoktur derdime çare bülbülün mekanı daldan daladır felek yüzümüze güler aldatır şimdi sevdiğimin gözü yoldadır aylar oldu göremedim yar seni |
Koyverdun gittun beni Allah'undan bulasun
Kimse almasun seni yine bana kalasun Sevduğum senun aşkın ciğerlerumi dağlar Hiç mi duşunmedun sen sevduğun boyle ağlar Gelevera deresi iki dağun arasi Yuzunden silinmesun piçağumun yarasi |
Eledim Eledim Höllük Eledim,
Aynalı Beşikte yavrum Bebek Beledim. Büyüttüm Besledim Asker Eyledim, Gitti De Gelmedi yavrum Buna Ne Çare, Dört Nala Uzak Asyadan Bir Kısrak Başı Gibi Akdenize Uzanan Bu Memleket BİZİM Bilekler Kan içinde,Dişler Kenetli Ayaklar Çıplak İpek Halıya Benzeyen Bu Toprak,Bu Cehennem,Bu Cennet BİZİM Kapansın El Kapıları Bir Daha Açılmasın Yok edin İnsanın İnsana Kulluğunu Bu Hasret Bitsin... Yaşamak,,Yaşamak Bir Ağaç Gibi Tek ve Hür ve bir orman gibi kardeşçesine bu davet BİZİM Bir Güzel Simâdır Aklımı Alan, Aşkın ateşini yavrum Sineme Saran. Bizi Kınamasın Ehl-i Din Olan. Gitti De Gelmedi yavrum Buna Ne Çare, |
Bu Gaybana Sevdaluk Elevit kara camluk Kar yagarda tutturur Bu gaybana sevdaluk Olumi unutturur Salini saliniyi Asagidan bir duman Gozumi kapaturum Oper beni alnumdan Al beni gotur duman Yolun var mi yukari Tatar dagina dogri Dizi dizi cikalum Dinlensun dizlerumuz Bir kenara duralum Acalim kumpanyayi Sohbetlere dalalum Varalum doruguna Sevdalara cikalum Elemit kara camluk Kar yagarda tutturur Bu gaybana sevdaluk Olumi unutturur |
volkan konağın şarkılarını severim teeşşekkürler
|