ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Beslenme, Diyet ve Sağlık (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=608)
-   -   Sınav Öncesi Limon Ve Havuç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=489253)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 05:57 AM

Sınav Öncesi Limon Ve Havuç
 
Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.





Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi.

Beslenmenin beyin gelişim ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerindeki etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Kola ve cips bilgiyi akıldan uçuruyor


Havuç, ısırganotu, yaban mersini, avokado ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, bunların yenilmemesini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, yumurta, kırmızı et, pekmez ve yağlı tohumlarca zengin besinleri tüketmelerini istedi.

Sınava Havuç İle Hazırlanın


Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi. Amerikan Hastanesi Diyetisyeni Zuhal Güler Çelik, öğrencilerin, sınav zamanlarında hafızaya katkı sağladığı için havuç, ısırgan otu, yaban mersini, avokado ve limon tüketmeleri gerektiğini söyledi. Beslenmenin beyin gelişimi ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisinin büyük olduğunu, avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebilceğini söyledi. Çelik ayrıca dengeli beslenmek için az ve sık yeme alışkanlığı oluşturulması, aşırı yağlı ve basit şeker içeren besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Amerikan Hastanesi

Beslenme ve Diyet Bölümü

Dyt. Zuhal Güler Çelik


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.