![]() |
İftarda Sağlıklı Beslenmek
İftarda Sağlıklı Beslenmek
İftarda Sağlıklı Yemek - Orucumuzu su ile açıyoruz. 2 bardak su içilir. 2-3 adet hurma yenebilir. - 1 kase hafif bir çorba içilir. - 15-20 dakika ara verildikten sonra tekrar yemek yenmelidir. Bu bekleme süresinde başlangıçta olan aşırı yemek yeme hissi kısmen azalacaktır. - Çorbamızı içtikten sonra aşırı kaçmamak kaydı ile - Protein için haşlanmış veya fırında et yemekleri veya yumurta, kuru baklagiller - Sebzeler (Semizotu, Domates, Salatalık, Salata, Yeşil Fasulye v.b ) gibi - Yoğurt, ayran - Karbonhidrat almak için tam buğday ekmeği, çavdar ekmeği, bulgur pilavı, makarna yenilebilir. - Tatlı yeme ihtiyacı hissederseniz tatlıyı hemen yemekten sonra yemeyin. Güllaç gibi hafif sütlü tatlıları veya karpuz, üzüm, kavun, erik, vişne gibi meyveleri aşırıya kaçmadan yemekten 1-2 saat sonra yiyin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.