![]() |
Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı
50 tane ıhlamur yaprağı
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 bardak pirinç http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 6 adet kuru soğan http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 bardak kuş üzümü http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 4 tatlı kaşığı toz şeker http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 bardak zeytinyağı http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 çay kaşığı karabiber http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 tatlı kaşığı tuz http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...si_comlekp.jpg Yapılışııhlamur yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın. Süzülmesi için bekletin. Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun. Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp karıştırın. ıhlamur yapraklarını parlak kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde koyun. Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup iki yanını içe katlayın. Dolmaları tencereye sıralayın. 2 bardak sıcak su koyun. Patlıcan dolmaların üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.