![]() |
Sultan Tatlısı
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 su bardağı eritilmiş margarin
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 su bardağı un http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 adet yumurta http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 su bardağı çekilmiş badem http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 tatlı kaşığı yoğurt http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg yarım limonun suyu http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1.5 çay bardağı su http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 tutam tuz http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg şurubu için: http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 su bardağı toz şeker http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 buçuk su bardağı su http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1.5 su bardağı yarım limon suyu http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...si_comlekp.jpg YapılışıUna, yumurta, tuz, limon suyu, yoğurt ve suyu ilave ederek yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru oklava ile ince bir yufka şeklinde açın. Kenarlarını keserek dikdörtgen haline getirip bademi serpin. Geniş kenarından başlayarak sıkı bir rulo şeklinde sarın. Uç kısmına yumurta akı sürüp yapıştırın. Elde ettiğiniz rulo hamurunu 4/5 cm eninde dilimleyin. Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde aralıksız olarak yağlanmış tepsiye dizin. Eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirin. Şurubu hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Fırından çıkarttığınız tepsi tamamen soğuyunca şurubu sıcak olarak dökün. Şurubunu çekince kaymak ve şam fıstığı eşliğinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.