![]() |
Hurmalı Baklava
http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 5 adet milföy hamuru http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 250 gram hurma http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 100 gram ceviz http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 2 su bardağı toz şeker http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1,5 su bardağı su http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...fa-malzeme.jpg 1 yumurta sarısı http://www.yemek-tarifleri.gen.tr/le...si_comlekp.jpg YapılışıMilföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin. Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın. Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın. Soğutun. Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.