ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Dekorasyon İçin Altın Kural (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=485493)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 05:24 AM

Dekorasyon İçin Altın Kural
 



Evinizi dekore ederken bazı kuralları bilmeli ona göre hareket etmelisiniz.



* Mobilya seçerken rahatlık ön planda tutulmalı.


* Mobilyalar sağlamlığının yanı sıra aynı zamanda kullanışlı olmalı. Bu nedenle 'L' kanapeler ve geniş koltuklar daha moda.


* Mobilyalar takım olmak zorunda değil. Üçlü bir koltuğun yanına istediğiniz bir tekli koltuğu koyabilirsiniz. Önemli olan bunların bir araya geldiği zaman duvar rengiyle ve yer kaplamasıyla, uyumlu olması.


* Doğru aydınlatma çok önemli.


* Az ışık alan bir mekana, tavandan ya da duvarlardan yansıtılan bir ışıklandırma yapılabilir.


* Kullanılmayacak eşyalar alınmamalı.


* Kumaş seçerken yıkanabilir, leke tutmayan kumaşlar tercih edilmeli.


* Mekanın büyüklüğüne ve ışık alıp almadığına göre renkler belirlenmeli. Küçük mekanlarda, yer ve duvar renklerinin mümkün olduğu kadar birbirine yakın olması, o mekanı daha büyük gösterir.


* Genel olarak açık renkler tercih edilmeli. Göz yoran hardal sarıları, pembeler mazide kaldı.


* Küçük mekanlar ayna kullanılarak büyük gösterilebilir. Ayrıca küçük odalarda çok koyu resimler ya da uzun dolaplar kullanılmamalı. Daha alçak dolaplar ve yatay çizgiler tercih edilmeli.


* Mekanları hayat tarzına göre dekore etmek çok önemli. Çok fazla televizyon izleniyorsa ona göre bir düzenleme yapılmalı.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.