ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Püff Noktalar.. (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=485477)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 05:27 AM

Püff Noktalar..
 
püff noktalar..

Kek ve pasta yaparken

Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.
Balık kokusu
Balık kokusunu gidermek için....
Balık kızarttıktan sonra mutfağa sinen kokuyu gidermek için, bir cezvede, bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı siraaai kaynatarak buharlaştırın. Ellerinize sinen balık kokusunu ise ellerinizi limonla ovuşturduktan sonra yıkayarak giderebilirsinizÖksürüğe doğal ilaç

Soğukalgınlığına karşı...
Soğukalgınlığı hastalıklarına karşı ballı soğan iyi gelir. Bir büyük soğanı iri iri dilimleyip orta boy bir bal kavanozuna ilave edin. İyice karıştırıp 1 gün bekletin. Sabah akşam
1 çorba kaşığı yiyin.
Böreğin lezzetini arttırmak için
Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin
Meyveli kekin sırrı

Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin dibe çökmesini istemiyorsanız...
Kek yaparken meyve ve şekerlemelerin
dibe çökmesini istemiyorsanız;
kek hamuruna
bir miktar mısır unu ilave edin. Başka bir yöntem de, meyveleri ilave etmeden
hamuru kalıba dökün. Meyveleri una bulayıp hamurun üzerine serpin
__________________


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.