ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Mutfak Hileleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=485251)

Prof. Dr. Sinsi 08-18-2012 06:04 AM

Mutfak Hileleri
 
Mutfak Hileleri


* maydanoz ve dere otunu, baş aşağı gelecek şekilde su dolu kavanozda saklayın. daha uzun süre dayanır.


* anneniz balık pişirmeye başlamadan önce kızartma tavasının içine bir kaç şap maydanoz koyun. o kötü koku duyulmayacaktır.


* sucuğu soyarken sivri uçlu bıçakla boydan boya çizdikten sonra nemli bir bezle silin.


* suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayın. çelik eşyaların bıçakların parlatılmasında kullanın.


* elimizi ne zamna atsak tuzluun tıkandığını görürüz. ama içine biraz pirinç koyarsanız sorun çözülür.


* tıkalı mutfak lavabosunulastik pompalarla açmaya kalkmakdakikalar alır. oysa kaynar sodalı su, tıkalı delikten dökülürse hemen açılır.


* sıkışan kavanız kapağını açmak kolay değildir. kapağı birazcık ateşe veya kaynamakta olan suyun buharına tutasız kolay açılır. yada yere bir kaç kere kapak kısmını vurun.


*evde ekmek kesme işi sizin mi? taze ekmek keserken hamur olduğu için canınız sıkılıyordur herhalde. bıçağınızın uçunu biraz ateşe tutarsanız daha kolay yapabildiğinizi görürsünüz.


* limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanız limonu yıkayıp kuruladıktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sıkın.


* buzdolabındaki kokuları gidermenin en iyi yolu kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.


* meyvelerin arasına herhangi bir tür yaprakları yerleştirirseniz meyveleriniz daha uzun süre taze kalır.


* portakallarınızı sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirseniz daha çok su verir.


* canınız katı veya rafadan yumurta istedi. pişerken yumurtaların suyuna biraz mutfak tuzu atın. kabuklarının daha kolay soyulduğunu görürsünüz.


* elmalarınızı gliserinle silerseniz onları bütün kış üzerinde en küçük bir kırışık bile olmadan saklayabilirsiniz.


* domatesi kolay soymak için üzerini dört tarafından bıçakla çizip kaynar suda bir dakika kadar tutun. domates soyulmak için can atacaktır.


* anneniz hamurla işi bitirdi, tezgahı silmek size kaldı galiba. biraz tuz serpin ve nemli bir bezle silin anneniz bile şaşıracak bu işe.


* peynir kesmeden önce bıçağı soğuk suya tutarsanız hem peyniri daha kolay kesersiniz hemde bıçağınız daha kolay temizlenir.[/QUOTE]


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.