![]() |
Sofra Takımlarının Masadaki Yerleri - Masa Düzeni
SOFRA TAKIMLARININ MASADAKİ YERİ
Tabak: Masanın kenar hizasında servis başına 2 adet üst üste, alta düz, çorba içilecekse, üstte çukur; meze yenecekse üste küçük ordövr, ne çorba nede meze alınmadan sadece yemek yenecekse, üstüste iki düz taba konmalıdır. Yemek çatalı: Tabağın soluna. Yemek bıçağı: Tabağın sağına. Yemek kaşığı: Tabağın sağına(yemek bıçağın sağına). Balık çatalı: Tabağın soluna, yemek çatalından sonra. Balık bıçağı: Tabağın sağına, yemek bıçağından sonra. Ordövr çatalı: Tabağın soluna, yemek çatalının sağına. Ordövr bıçağı: Tabağın sağına, yemek bıçağın sağına. Pasta çatalı: Tabağın ön kısmına. Pasta bıçağı: Tabağın ön kısmına çataldan sonra. Peçete: Tabağın üstüne veya tabağın soluna, çataldan sonra. Su bardağı: Servis tabağının hizasını geçmemek üzere ön sol kısma. Şarap bardağı: Su bardağının sağına. Şampanya bardağı: Su ve şarap bardağının en sonuna. Rakı kadehi: Su bardağının sağına. Tuzluk: Her iki tabak servisi arasına. Hardal: Sofranın iki baş taraflarına. Yağ ve sirkelik: Sofranın orta merkezine yakın. Salata kasesi: Servis tabaklarının masanın sol merkezine doğru. Şamdan: Masanın haifi merkezine doğru, sofranın iki başına. Yemiş: Sofranın tam merkezine. Çiçek: Sofranın iki tarafına doğru, bardak takımlarıyla sofranın merkezi arasına. Ekmek: Tabak servislerinin sollarındaki çatlallardan sonra. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.