![]() |
Bezelye Kremalı Mercimek Mücveri
Malzemeler:
1 Su bardağı yeşil mercimek 6 Çorba kaşığı su 100 gr konserve bezelye Yarım adet dolmalık biber 1 Çay kaşığı toz maya 3 Çorba kaşığı süzme yoğurt 1 Çorba kaşığı margarin 1 Çay kaşığı kırmızı pulbiber 4 Çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber Süsleme için : 1-2 Adet havuç Hazırlanışı Mercimeği bir gün önceden ıslatın. Suyunu süzüp tuzlu suda haşlayın. Tekrar suyunu süzüp 6 çorba kaşığı su ve doğranmış dolmalık biberle birlikte robotta ezin. Maya, yoğurt ve 1 tutam tuzu ilave edin. Bezelyeyi süzüp haşlayın. Suyunu süzüp çatalla ezerek püre haline getirin. Margarini tavada kızdırıp, kırmızı pulbiberi ilave edin. Birkaç kez karıştırıp, 1 tutam tuz ve bezelye püresini ekleyin. Kısık ateşte karıştırarak 1-2 dakika pişirip ateşten alın. Sıvıyağı teflon tavada kızdırın. Hazırladığınız mercimek püresininden kepçe kepçe alarak kızgın yağda kızartın. Üzerlerini kaşıkla düzelterek 4-5 santim büyüklüğünde yuvarlak oluşturun ve çift taraflı kızartın. Her birinin üzerine 1 çorba kaşığı dolusu bezelyeli karışımdan yerleştirin. Kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağını çektirin. İnce uzun dilimlenmiş havuç çubuklarıyla süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.