![]() |
Çörekotu; Şifaotu...
Çörekotunun bağışıklık sistemini ve vücudun savunma gücünü güçlendirdiğini, birçok hastalığa iyi geldiğini biliyor muydunuz? Dr. Ahmet Toptaş bu mucizevi bitkiyle ilgili yapılan araştırmaları ve kendi çalışmalarını Çörekotu, Tepeden Tırnağa Şifa Deryası (Sade Ofset) isimli kitapta topladı. Kitap, Hazreti Peygamber’in “Çörekotunda ölüm hariç her türlü hastalığın şifası vardır.” hadisi şerifiyle açılıyor. Yine İbn-i Sina’nın “Çörekotu vücut enerjisini düzenler, hastalıkla kaybedilen canlılığı geri getirir” sözüne yer veriliyor. Anadolu kökenli bir bitki olan çörekotunun daha çok tohumu, yağı ve esansı kullanılıyor. Çörekotu tohumu piyasada tane ve öğütülmüş olarak bulunuyor. Bu kara tanecikler insan sağlığı için çok değerli maddelerin tamamını içeriyor. Tohumunda takriben %38 oranında karbonhidrat, %35 oranında çeşitli yağlar, %21 oranında da albümin bulunuyor. Geri kalan %6 ise, yüzden fazla maddeden oluşuyor. İnsan vücudu, doymamış yağ asitlerini üretemediği için, dışarıdan almaya mecbur. Bir gram çörekotu yağı, bu açıdan günlük ihtiyacımızı karşılayabiliyor. Kitapta Dr. Ahmet Toptaş, çörekotunun en iyi kullanım şeklinin çiğneyerek yemek olduğunu söylüyor. Çörekotu savunma (immun) sistemini güçlendirdiğinden, kanser, AIDS gibi hastalıklara karşı tavsiye ediliyor. Yine tansiyon ve ateş düşürücü ve tabii antibiyotik tesirleriyle yaygın hastalıklara şifa oluyor. Dr. Topbaş, bağışıklık sisteminin arzu edilen normal dengeli haline kavuşabilmesi için 4-6 aylık bir çörek otu kullanım süresini tavsiye ediyor. Topbaş “Çörekotundan kısa süreli kullanımla fayda temin etmek yerine, ömürboyu sürecek bir kullanım planı yapmak daha uygundur. Çünkü iyi işleyen bir bagışıklık sistemine ömür boyu ihtiyaç vardır” diyor. Kitapta çörekotunun hangi hastalıklara iyi geldigi ve nasıl kullanılacagı hakkında detaylı bilgi veriliyor. Çörekotunun bazı faydaları: Nasıl tüketebiliriz? Koruyucu olarak: Sabah ve akşam aç karnına yemeklerden 15-20 dakika önce 1’er tatlı kaşığı yeni öğütülmüş çörekotu tohumu yenir. 6 ay boyunca devam edilmesi önerilir. Çörekotu çayı: Sürekli içilmek üzere herkese önerilebilecek bir çaydır. Bir çay bardagı sıcak suya 1 çay kaşıgı yeni ögütülmüş çörekotu tohumu ilave edilir, bardagın agzı kapatılıp 10 dakika demlenmesi beklenir, süzülerek içilir. Günde 2-3 bardak içilebilir. |
Cevap : Çörekotu; Şifaotu...
Her derde devaymış kısaca. Hazmı kolaylaştırdığını biliyordum sadece.
Eline sağlık sevgili berna |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.